Hdp Ve Dbp Yöneticiler, Nusaybin'de Kavgalı Iki Aileyi Barıştırdı

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN Nusaybin'de 2 yıl önce Yalçın ve Barış Ailesi'ne mensup 2 kişi arasında çıkan ve 1 kişinin yitirmesine neden olan

Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN Nusaybin'de 2 yıl önce Yalçın ve Barış Ailesi'ne mensup 2 kişi arasında çıkan ve 1 kişinin yitirmesine neden olan silahlı kavga nedeniyle devam eden husumet, bugün barışla sonuçlandı. Aileler arasındaki husumeti ortadan kaldırmak için harekete geçen ve aile büyükleri ile görüşen HDP Mardin il örgütü ve Nusaybin ilçe teşkilatı, ailelerin ileri gelenlerini ikna ettiktern sonra bugün verilen barış yemeğinde bir araya getirdi. Barış yemeğine, HDP PM üyeleri, HDP ve DBP Mardin il, ilçe örgütleri, Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, Başkan Yardımcısı Cengiz Kök katıldı. Mevlit okumasıyla başlayan barış yemeğinde konuşan DBP Mardin İl Başkanı Ömer Öcalan, Kürtlerin yıllardır bir barış mücadelesi verdiğini anlatarak, şöyle dedi:
"Ailelerimiz arasındaki bu husumet çok üzücü. Fakat her iki aileye de bizleri geri çevirmeyip barışa el uzattıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bulunduğumuz topraklar stratejiktir Kürdistan konumu itibariyle bütün uluslararası güçlerin gözü buradadır. Ortadoğu kimin elinde olursa, dünyada söz hakkı onun olur. Bunun için her zaman Ortadoğu'da çok kirli oyunlar tezgahlanmaktadır. Bu kirli oyunlar halkımızın üzerinde büyük tahribata yol açıyor. Bizim her zaman uyanık olup, sistemin oyunlarına gelmeme noktasında dikkat etmeliyiz. Küçük şeyler için bir birimizi incitiyor ve meselelerimiz farklı noktalara gidiyor. Ama bugün burada iki aile, yan yana gelmiş ve bir birlerine barış elini uzattılar. Bizim umudumuz da bu barış elinin bütün halkların barışmasına vesile olur. Savaşmak kolaydır, ama barışı ve çözümü ancak büyük insanlar yapar."
HDP Mardin İl aşkanı Musa Alkan da, yaşanan olayın üzücü olduğunu ancak, affedici olmanın erdemlilik olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından her iki aileye mensup kişiler, birbiriyle öpüşerek barıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: