"Hedefimiz 2012'de tekli eğitime geçmek"

Kocaeli (AA)- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2012 yılında tüm okullarda tekli eğitim öğretime geçmeyi, derslik başına düşen öğrenci sayısını da azami 30'a düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bakan Çelik, Vehbi Koç Vakfı tarafından "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde yaptırılan Ford Otosan İlköğretim Okulu'nun açılışını yapmak üzere geldiği Kocaeli'nde Vali Gökhan Sözer'i makamında ziyaret etti.

Bir gazetecinin, okullarda kitap eksiği olduğu, bu konuda şikayetler bulunduğu yönündeki sorusu üzerine Çelik, Türkiye çapında 160 milyon kitap dağıttıklarını, 60 bin noktaya ulaştıklarını belirtti. Çelik, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Sorun sadece lise birinci sınıflarda yaşanıyor. Bu da kayıt yaptıracakları tam olarak tespit edememekten kaynaklanıyor. Ancak kitap sıkıntımız yok. Merkezi olarak hazırlanan ve dağıtımı en iyi şekilde gerçekleştirilen, belki de dünyanın en iyi projelerinden birisidir bu kitap dağıtımı işi. İlköğretim, lise ve meslek liselerinde çok kitap
çeşidi var. Bu kitaplar arasında yalnızca 280'ine yakını görme engelliler için özel düzenlenmiş kitaplar. Bu kadar kitap çeşitliliğinin olduğu bir alanda yok denecek kadar az sıkıntı olması bizim için sevindiricidir."

Bakan Çelik, öğretmen açığı ve öğretmen atamalarıyla ilgili bir soruya ise derslik sayısının her geçen gün arttığını, buna bağlı olarak da öğretmen açığının doğabildiğini ifade etti.

Ağustos ayında 10 bin öğretmen ataması yaptıklarını anımsatan Çelik, "Bu yıl içerisinde 10 bin atama daha yapacağız" dedi.