Hedefimiz modern mimari

Boğaziçi Mimarlık , modern mimarinin çizgisini konutlara yansıtıyor.

Merkezi Sancaktepe ilçesinde bulunan Boğaziçi Mimarlık, çizimlerinde modern mimarinin çizgilerini yansıtıyor.

2008 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Mimarlık, faaliyetlerine mimarlık ve proje alanında hizmet vermeye başladı. Bugüne kadar 1000’in üzerinde konut projesine imza atan Boğaziçi Mimarlık; mimarlık hizmetlerinin yanı sıra müteahhitlik, harita, yapı denetim ve gayrimenkul hizmetleriyle de alanında hızla ilerliyor.

Boğaziçi Mimarlık firmasının sahibi olan Mimar Çağrı Cingitaş; “Bugüne kadar 1000’in üzerinde konut projesine imza attık. Yaklaşık yüz konutun da yüklenicisi olduk. Başta İstanbul olmak üzere Ankara,İzmir,Manisa,Bursa,Balıkesir,Ordu ve Nevşehir’de mimari projeler yaptık. Çalışmalarımızın büyük bir bölümü de Sancaktepe’de oldu. Biz firma olarak, yaptığımız projelerde seçici davranıyoruz. Alternatiflerin çok olduğu, yaşamsal mekanlarda ergonominin ve görselliğin önem kazandığı projeler sunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bizim İçin Modern Mimari Önemli

İç mekana gereken önemin verilmediğini söyleyen Mimar Cingitaş “ Boğaziçi Mimarlık olarak, tasarımın bir bütün olduğuna inanıyoruz. Masa başında evraklara bakarak değil, arazinin şartlarına uygun projeler için arazide sketch çalışmaları yapıyoruz. Kendi projelerimize imza atıyoruz. Projelerimizde modern mimarinin yansıtılması,yeşil alan oluşturulması,oto park ve çocuk bahçesi olması bizim önceliklerimiz. Tüm bu yorgunlukların sonunda projelerini yaptığımız vatandaşların, ofisimize bir kutu çikolata ile teşekküre gelmeleri tüm yorgunluğumuzu alıyor” diye konuştu.

Boğaziçi Mimarlık için önem taşıyan öncelikleri modern mimari başlığı altında toplayan mimar Çağrı Cingitaş; “Bir konut için en önemli konulardan biri de gece ve gündüz bölümleridir. Yani aynı katta karşılıklı iki daire var, iki dairede kapılarını açtığı zaman birbirlerinin yatak odalarını görüyorlar. Bunu mimarlık faciası olarak görüyorum. Aynı zamanda yeşil alanların az olduğu aşikar. Avrupa’da kişi başı yeşil alan 21 m2 iken ,şehrimizde kişi başı yeşil alan 7 m2. Otopark ve çocuk bahçesi bunlar lüks değil, siz orada bir yaşam sürdürüyorsunuz. Bunları düşünmek gerekir. Modern mimaride bunları zaten bulursunuz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sancaktepe’de Modern Mimariye Önem Veriyoruz

Cingitaş, “Sancaktepe’den örnek verecek olursak, konutların gece - gündüz bölümünün tam olarak yapılamaması, sokak silüetine dikkat edilmemesi ,birbirine ikiz (bitişik) olarak yapılmış binaların katları arasındaki kot farkının olması çarpık bir görüntü sağlıyor. Çarpık görüntü sağlanması bir sorundur.” dedi.

Mimar Cingitaş, Sancaktepe ilçesi hakkında sözlerine şöyle devam etti: “Kademeli imar verilerek ufak parsellerin üzerine yapılan tek dairelik bloklar yerine, komşu parsellerle birleştirilmiş yeşil alanı, çocuk parkı,otoparkı ve güvenliği olan ada bazlı çalışmaların yapılması gerekir. Firma olarak bizim de gelişen Sancaktepe ilçesinde modern ada bazlı siteler yapmak amacımız. İnsanların daha çok kaynaştığı, eski komşulukların yaşandığı yaşam alanları üretmek hedefimiz “ diye konuştu.

Konut alacaklara da tavsiyesi olan Mimar Çağrı Cingitaş lokasyonun önemine vurgu yaptı. Cingitaş, “Konut alırken başta mimari projesi olmak üzere, binanın kalitesine ve alacağınız kuruluşun referanslarına bakmalarını tavsiye ediyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Reklam
Reklam

Tevfik Erk / İstanbul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz