Hediye limuzin makam aracı oldu

ANKARA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yılki Güney Kore ziyareti sırasında kendisine hediye edilen 2 limuzinden birini, TBMM Başkanı Bülent Arınç'a hediye etti. Limuzinin makam aracı yapıldığı öğrenildi.

2004 yılının Şubat ayında Güney Kore ziyareti sırasında fabrikalarda incelemelerde bulunan ve yatırımlarla ilgili görüşmeler gerçekleştiren Başbakan Erdoğan'a, HMC Başkanı Mong-Koo Chung tarafından 1 adet Hyundai Centennial hediye edildi. Ardından Başbakanlık adına özel olarak hazırlanan araçtan bir tane de Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar tarafından Başbakanlığa hediye edildi. Böylece Başbakanlığa Hyundai Motor Company (HMC) ve Hyundai Assan Otomobil AŞ. tarafından 2 adet Centennial markı limuzin hediye edilmiş oldu. Erdoğan Türkiye'ye geldikten kısa bir süre sonra limuzinler de Türkiye'ye gönderildi. Otomobiller, Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ve HMC Başkan Yardımcısı B.H. Sung tarafından Başbakan Erdoğan'a törenle takdim edildi. Erdoğan limuzinlerden birini törende kullanarak denedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan, kamuoyunda tartışma konusu olan limuzinleri şu ana kadar makam aracı olarak kullanmadı. Ancak alınan bilgilere göre, limuzinlerden biri TBMM Başkanı Bülent Arınç'a hediye edildi. TBMM'de 0001 plakası takılan limuzin makam aracı olarak kullanılmaya başlandı. Araç, bugün TBMM'deki garajın yanında bulunan ve özel işletilen araç yıkama istasyonunda İtalya'dan dönecek TBMM Başkanı için yıkanıp temizlendi ve hazır hale getirildi.