Heidfeld büyük sevinç yaşıyor

Sezonun ikinci podyum finişini gerçekleştiren BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld büyük sevinç yaşıyor. Geçen yılki olaylı yarışı da podyumda tamamlayan Heidfeld yaptığı açıklamada, "Benim için muhteşem bir yarış oldu" diye konuştu. Heidfeld, "Bu yıl ikinci kez podyumdaydım. Podyum finişler bizim, bu sezon için ‘yapılacaklar' listesinde" ifadelerini kullandı.

Yarışa pistin kirli tarafında, kötü bir başlangıç yaptığını belirten Heidfeld, "Bu yüzden pozisyonumu Kimi Raikkonen'e kaptırdım. Bugün açıkca görüldüğü gibi daha hızlıydık ancak iyi bir start yapsaydım bile bu sonucu çok fazla değiştirmeyecekti" dedi.

Reklam
Reklam

Alman sürücü, "İkinci ve üçüncü set lastiklerde problem yaşadım. Bir ‘hayalete' karşı yarışmak kolay olmadı" diye konuştu.

Heidfeld, "Elbette Fernando Alonso ile yarıştığımı biliyordum. Fakat farklı stratejiler nedeniyle bana çok fazla yaklaşamadı. Daha yumuşak lastiklerin soruna yol açması nedeniyle üç pit-stop stratejisine bu hafta başında karar vermiştik" dedi.

Günü beşinci sırada bitiren Robert Kubica ise, aracın hızından memnun olduğunu kaydederek, "Bugün araç iyi çalıştı. Yarış da oldukça iyiydi. Kullanılmış lastiklerle start almak zorunda kaldım, bu yüzden ilk turlar benim için çok zor geçti" dedi.

Kubica, "Bununla birlikte ilk pit-stop'un ardından hız gerçekten iyiydi. Daha sonra zaten Nick'le aradaki farkı kapadım. Dün yaşadığımız problemler olmasaydı, yarışı daha iyi pozisyonda bitirebilirdim" diye konuştu.

TurkiyeF1.Com