Hekatomnos Yazıtlarına Bilimsel İnceleme

Hekatomnos Anıt Mezarı’nda yer alan yazıtların incelenmesi için iki uzman Bilim Heyeti’ne çağrıldı. Epigraflar, mezarın...

Hekatomnos Anıt Mezarı’nda yer alan yazıtların incelenmesi için iki uzman Bilim Heyeti’ne çağrıldı. Epigraflar, mezarın yapılış hikayesi ve medeniyetin izlerine ilişkin bilimsel veri toplayacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın ‘Yüzyılın buluşu’ olarak nitelendirdiği ve dünyanın 8. harikası olmaya aday gösterilerek UNESCO’nun Dünya Mirasları Geçici Listesi değerlendirmesine giren Milas’taki Kral Hekatomnos Anıt Alanı’nın açık müze olarak hazırlanması çalışmaları sürüyor.

Mezarın ortaya çıkarılmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Heyeti’ne, anıtın mimari bölümlerindeki yazıtları incelemesi için 2 epigraf (yazı bilimci) dahil edildi.

Reklam
Reklam

Zürich Üniversitesi Eski Çağ Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Christian Marek ve Dr. Ursula Kunnert, anıtta incelemelerde bulundu.

Marek ve Kunnert, anıtın yapılış hikayesi ve dönemine ilişkin bilgilerin yer aldığı yazıtları, görüntüleyerek üniversitelerinde incelemeye başladı. Marek ve Kunnert, hazırladıkları verileri Hekatomnos Anıt Mezarı Bilim Heyeti’nin değerlendirmesine sunacak. İki epigrafın çalışması aynı zamanda anıtın tam yapılış tarihi ve kısa öyküsüne ilişkin bilgilerin de netleşmesini sağlayacak.

Milas Arkeoloji Müzesi Müdürü Arkeolog Ali Sinan Özbey, çalışmaları ilişkin yaptığı bilgilendirmede, uluslar arası düzeyde yürütülen kurtarma çalışmalarında zaman zaman İtalyan, Alman ve Japon bilim adamlarından destek alındığını hatırlatarak; “İki epigrafımızın yapacağı bilimsel çalışmalar anıtla ilgili bize net bilgiler verecek. Bu nedenle önem taşıyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: