Helikopter Geliştirme Projesine Taı Desteği

BURSA, Savunma Sanayii Müsteşarlğı Proje ön başvuruları, var olan teknolojik duruma katkı, yenilikçi, destekleyici, millileştirici, uygulanabilirlik, bütçe, insan kaynağı ve

BURSA, Savunma Sanayii Müsteşarlğı Proje ön başvuruları, var olan teknolojik duruma katkı, yenilikçi, destekleyici, millileştirici, uygulanabilirlik, bütçe, insan kaynağı ve takvim açılarından ve mevcut hali ile başlatılıp başlatılamayacağı gibi ölçütlere göre değerlendirildi.
Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Fatih Karpat’ın, Gaziantep Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nden öğretim üyeleriyle sunduğu 'helikopter için yüksek performanslı güç aktarma ünitelerinin geliştirilmesi' projesi, kabul edilen 6 proje arasında yer aldı.
Proje ekibinde Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nurettin Yavuz, Prof. Dr. Osman Kopmaz, araştırma görevlisi Celallettin Yüce, araştırma görevlisi Tufan Yılmaz ve araştırma görevlisi Oğuz Doğan yer alıyor.
Döner Kanat Teknoloji Merkezi Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, sertifika töreninde yaptığı konuşmada DKTM'nin hedeflenen amaçlarına ulaşmasıyla, helikopter geliştirme alanında önemli bir ihtiyacın da giderilmiş olacağını belirterek, "Müsteşarlığımız bünyesinde halihazırda uygulanmakta olan teknolojik kazanım yükümlülüğü faaliyetleri çerçevesinde en kapsamlı ve farklı uygulamalardan biri olduğu söylenen merkezin bugün imzalanarak başlatılacak projeleri ile kuruluş amaçlarını başarmada emin adımlarla ilerleyeceğine şüphem yoktur" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz