Hem çok okudular hem de yılın enlerini seçtiler

Bursa Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nun geleneksel hale gelen ‘Türkiye’de en çok biz...

Bursa Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nun geleneksel hale gelen ‘Türkiye’de en çok biz kitap okuyoruz’ projesi kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ile ‘2011 yılı Türkiye’nin en başarılı kişileri’ ödüllendirildi.
BTSO binasında düzenlenen ödül törenine Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, sevilen şiir yorumcusu Bedirhan Gökçe, Yücel Paşmakçı, Hasan Basri, Okul Müdürü Kubilay Demirhan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Geleneksel olarak yapılan 2011 yılı ödül töreni bu yıl iki bölümde yapıldı. İlk bölümde 50 kişilik sınıfta 80 ila 200 arasında kitap okuyan 26 öğrenciye ‘kitap okuma başarı belgesi’ ve plaket; 200 ve daha çok okuyan 4 öğrenciye ise ‘kitap okuma üstün başarı belgesi’ ve plaket verildi. Yarışma sonunda toplam 30 öğrenci ödül aldı.

Reklam
Reklam

“19 BİN 868 SAHİFELİK 356 KİTAP İLE BİRİNCİ”
Proje kapsamında Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'nda bu yıl 19 bin 868 sahifelik 356 kitap okuyan Ali Arda Varanoğlu isimli öğrenci birinci, Selin Şahin isimli öğrenci 26 bin 137 sahifelik 340 kitap ile ikinci, Muhammed Harbi ise 19 bin 483 sahifelik 236 kitap okuyarak yarışmada üçüncü oldu. Okulun 4/D sınıfındaki 30 öğrenci bir yıllık eğitim öğretim yılı içinde 331 bin 640 sahifelik 3 bin 886 kitap okudu.
Okul 4/D sınıf öğretmeni Engin Karagöl, bu sonuçlarla kitap okuma çalışmasında dünya rekoru kırdıklarını belirterek, Guinness Rekorlar Kitabı'na müracaatta bulunacaklarını aktardı. Karagöl, projenin ikinci bölümünde ise 2011 yılı Türkiye’nin en başarılı kişilerinin ödüllendirildiğini aktardı.

Proje kapsamında 8 dalda 2011 yılının en başarılı kişileri seçildi.
Buna göre,
1) 2011 yılı Türkiye’nin en başarılı gazetecisi Ergun Babahan
2) 2011 yılı Türkiye’nin en başarılı futbol takımı Trabzonspor.
3) 2011 yılı Türkiye’nin en başarılı Teknik Direktörü Şenol Güneş.
4) 2011 yılı Türkiye’nin en başarılı Ekonomi Kuruluşu MUSİAD
5) 2011 yılı Türkiye’nin en başarılı Türk Halk Müziği Sanatçısı Yücel Paşmakçı
6) 2011 yılı Türkiye’nin en başarılı Şiir Yorumcusu Bedirhan Gökçe
7) 2011 yılı kültür sanat alanında Türkiye’nin en başarılı kurumu İstanbul 2010 Ajansı
8) 2011 yılı Türkiye’nin en başarılı televizyon programı ‘Türkü diyenler, Hasan Basri’
Ödüllerini almaya Bedirhan Gökçe, Yücel Paşmakçı, Hasan Basri geldi. İşlerinin yoğunluğundan dolaylı ödül törenine gelemeyen Şenol Güneş ve Sadri Şener’in yerine Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Şener Pul ödülleri aldı.

Reklam
Reklam

“KİTAP OKUYAN ÇOCUKLAR BELEDİYE OTOBÜSLERİNİ TAŞLAMAZ”
Ödül almak üzere sahneye çıkan Bedirhan Gökçe, bir dizi işi olmasına rağmen öğrencilerin kendisine gösterdiği teveccühe karşılık Bursa’ya geldiğini belirtti. Sahnede bir de şiir okuyan Gökçe büyük alkış aldı.
Öğrencilere bolca kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Bedirhan Gökçe, kendisinin de çok kitap okuduğunu belirterek, “Benim gözlük kullanmamın da en büyük nedeni kitap okumamdır. Hatta askerde de çok kitap okurdum.” dedi.
Kendisinin de ilköğretimde 4/D sınıfında okuduğunu anlatan Gökçe, “Ama şunu söyleyebilirim ki benim başarı ödülüm olmadı, ancak haşarı ödülüm çok oldu.” şeklinde espri yapınca salonda gülüşmeler oldu.
Kitap okumanın faydalarını her zaman gördüğünü anlatan Bedirhan Gökçe, “Beni dinleyen Başbakan da olsa, Cumhurbaşkanı da olsa karşısında ‘ı..., a..., hık..., ha...’ demeden konuşabiliyorum. Kitaplardan okuduğunuz her bir kelime heybenize attığınız tuğlalardır. Heybenizde ne kadar tuğlanız olursa o kadar büyük kulübeniz olur, daha fazla tuğlanız olursa eviniz, daha çok olursa şatonuz olur.” şeklinde konuştu.
Öğrencilere her zaman kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Bedirhan Gökçe, “Bu kadar kitap okuyan çocukların belediye otobüslerini taşlayacağına inanmam.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Belediye Başkanı Özgen Keskin’den ödülünü alan Bedirhan Gökçe, kendisine verilen çiçeği sınıfta düzenlenen kitap okuma yarışmasında birinci olan Ali Arda Varanoğlu’nun annesine hediye etti. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz