Hem Eğlendiler, Hem Sinema İzlediler

“Altın Koza Anadolu’nun Festivalidir” ve “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” sloganlarıyla yola çıkan ve 38...

“Altın Koza Anadolu’nun Festivalidir” ve “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” sloganlarıyla yola çıkan ve 38 il, 61 noktada etkinlik yapacak olan gezici TIR, 11. durağında Mersin’in gözde tatil beldelerinden Kızkalesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Hacıvat-Karagöz gösterisiyle başlayan etkinlik Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Konservatuarı Türk Halk Müziği sanatçısı Serkan Yontar’ın konseriyle devam etti. Konserlerle coşan tatilciler “Eyvah Eyvah” filmini izleyerek yazlık sinema keyfini çıkardılar.

Reklam
Reklam

“Altın Koza Anadolu’nun Festivalidir” ve “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” etkinliğinin 11. durağında olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu, “Öncelikle Mübarek Ramazan ayınızı kutluyorum, Altın Koza, Türk sinemasının kalbidir. Türk sinemasının kalbi, her yıl olduğu gibi bu yıl eylül ayında yine Adana’da atacak. Tüm tatilcilerimizi eylül ayında 19. Altın Koza Film Festivali etkinliklerini izlemeye davet ediyorum” dedi. Ozan Aksu, yoğun programı nedeniyle Kızkalesi’ndeki etkinliğe katılamayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın selam ve sevgilerini de getirdiğini sözlerine ekledi.

BAŞKAN KALE’DEN ALDIRMAZ7A TEŞEKKÜR

“Altın Koza Anadolu’nun Festivalidir” ve “Adana’dan Anadolu’ya Türk Sineması Yollarda” etkinliğinin Kızkalesi’nde organize edilmesini kendilerinin talep ettiğini söyleyen Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale, “Etkinliklerin burada yapılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız, değerli büyüğümüz, abimiz Zihni Aldırmaz’a çok teşekkür ediyorum. Biz talep ettik, sağolsunlar uygun gördüler. Bugün burada hep birikte eğleneceğiz. Ayrıca, 17 Eylül’de Altın Koza Film Festivali’nde Adana’da buluşmak üzere herkese iyi eğlenceler diliyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale’nin hazırladığı ‘teşekkür plaketi’ni Zihni Aldırmaz adına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ozan Aksu alırken, törenden sonra ‘eyvah eyvah’ filmi gösterime girdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: