Hem ekonomik hem besleyici: Ev yapımı duş jeli tarifi

Hem son derece ekonomik hem cildimizi besleyecek olan ve mis kokululu duş jellerini şimdi evde yapıyoruz!

Yaz aylarında güneş ışınlarına maruz kalan cildimiz kış aylarında soğuk havayla savaşır. Aşırı sıcak ve soğuk havalardan cildimizi korumak için ne yapabiliriz? Çözüm; besleyici malzemelerden yapılmış ev yapımı duş jeli. Hem son derece ekonomik hem cildimizi besleyecek olan ve mis kokululu duş jellerini şimdi evde yapıyoruz!

1.Hindistan cevizli ve ballı duş jeli

Duş jelimizin ana malzemesi hindistan cevizi yağı ve baldan oluşuyor. Hindistan cevizi yağı yüksek nem faktörü sayesinde cildinize kadifemsi bir yumuşaklık veriyor ve aynı zamanda kırışık açıcı özleliği sayesinde portakal kabuğu görüntüsüne de son vermek için ideal bir malzeme olma özelliği taşıyor. Bal ise içerdiği amino asitler, enzimler, vitamin ve minerallerle cildinize son derece yararlı olan, mutlaka faydalanılması gereken bir malzeme görevini üstleniyor.

Evde duş jeli yapabilmeniz için gerekli olan malzemeler:

Reklam
Reklam

3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
3 yemek kaşığı bal
6 yemek kaşığı sıvı sabun (katkı maddesiz olanlardan kullanabilirsiniz)
Birkaç damla uçucu yağ (lavanta veya portakal yağı vs.)
Muhafaza etmek için eski duş jelinizin şişesini kullanabilirisiniz.


Nasıl yapılır?

Hindistan cevizi yağını biraz ısıtıp sıvı hale getirdikten sonra, bal ve esansiyel yağlarınızı ekleyin. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Daha sonra sıvı sabunu ekleyip tekrar iyiyce karıştırdıktan sonra herhangi bir şişeye boşaltıp kullanabilirsiniz.


2.Banyo Köpüğü Tarifi

Mis gibi kokan banyo köpüğü eşiğinde rahatlamak ister misiniz? O zaman kendi banyo köpüğünüzü yapmaya davet ediyoruz sizi.

İşte ihtiyacınız olan malzemeler:

200 ml saf doğal sabun
40 ml gliserol
40 ml badem yağı
2 yemek kaşığı bal
Vanilya yağı

Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri bir kapta tek tek ekleyerek, homojen bir karışım haline gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı, pompalı bir şişeye huni yardımıyla doldurun. İşte hazır! Küvette harika kokulu banyo köpüğünüzün tadını çıkarabilirsiniz.

Reklam
Reklam