Hem Futbolcu Hem Hakem

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde?Çerkezköyspor’un altyapısından yetişen Emrah Sever, futbolculuk ile hakemliği bir arada yürütüyor.Çerkezköyspor alt yapısından...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde?Çerkezköyspor’un altyapısından yetişen Emrah Sever, futbolculuk ile hakemliği bir arada yürütüyor.

Çerkezköyspor alt yapısından yetişen Emrah Sever, uzun yıllar Çerkezköyspor’da oynadıktan sonra ilk olarak Kızılpınar Belediyespor takımına transfer oldu. Burada şampiyonluk sevinci yaşayan Sever, ardından futbol kariyerine Sultanköy Belediyespor takımına transfer olarak devam etti. Transfer olduğu il dönemde şampiyonluk sevincini burada da tadan Emrah Sever, Çerkezköy’de büyük bir gurur yaşattı.

Reklam
Reklam

Sultanköy Belediyespor takımına transfer olmadan önce hakemliği kazandığını belirten Emrah Sever, “Hakemliği kazandıktan sonra futboldan soğumuştum ama Sultanköy Belediyespor takımına transfer olduktan sonra yeniden futbola adapte oldum. İdmanlar için Sultanköy’e haftanın dört günü gidip gelmeme rağmen Kızılpınar’da Galatasaray Futbol okulunda yardımcı antrenörlük yapıyordum. Bu kadar koşuşturmaca beni yorsa da pes etmedim ve en iyi yerlere gelebilmek adına mücadele ettim” dedi.

Liglerin başlamasıyla tüm yorgunluğunu unuttuğunu ifade eden Sever, “Cumartesi günleri hakemlik yaparken, Pazar günleri de takımımla birlikte maçlara çıktım. Hafta içi de okul müsabakalarında görev aldım. Bu kadar yoğun tempoda koştururken yaşadığım sakatlıklara rağmen yoğun tempo asla bana engel olamadı. Ligde zor müsabakalarda güzel mücadeleler vererek şampiyonluğu göğüsleyen taraf olmayı başardık. Sezonu 2 gol ve 8 asistle tamamlarken, her maçın ardından kulüp başkanım ve arkadaşlarımın tebriğini almak beni çok mutlu etti” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Futbolu bırakma kararından Sultanköy Belediyespor Kulüp Başkanı Cemal Bozkurt’un vazgeçirdiğini kaydeden Emrah Sever, “Başkanımız ve yöneticiler başarılı olduğumu ifade ederek gelecek sezonda beni takımda görmek istediklerini söylediler. Bende futbolu bırakma kararımdan vazgeçerek, yoluma bu sezonda Sultanköy Belediyespor takımında devam etme kararı aldım. Şimdi önümde kazanmam gereken bir üniversite sınavı var ve onun için sürekli çalışıyorum. Sınavı kazanarak beden eğitimi öğretmenliğini tercih etmek istiyorum. Bu şekilde iyi bir eğitim alarak bilinçli bir sporcu olarak yoluma devam edeceğim. Futbol hakemliğinde de yükselmek adına büyük çaba sarf ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Emrah Sever, yeni sezon hakkında da değerlendirmelerde bulunarak şunları söyledi: “Süper Amatör Lig’de her şey daha güzel olacak. Kendi emeklerimle adımdan söz ettirmek adına elimden geleni yapacağım. Beni izlemeye gelen ve destekleyen herkese gurur vermek için çok çalışacağım. Hakemlikte de en büyük hedefim Cüneyt Çakır gibi olmaktır. Kendisi örnek aldığım hakemlerin başında geliyor ve onun gibi derbiler ve uluslar arası müsabakaları yönetmek en büyük hayalimdir. İnanmak başarmanın yarısıdır ve hakemlikte yükseleceğime yürekten inanıyorum. Bana her zaman destek olan bütün insanlara minnettarım ve teşekkür ediyorum”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: