Hem Kaçak Sigara, Hem De Sigara Bırakma Cihazı Satıyorlar

Eskişehir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi tarafından gümrük kaçağı sigara ve filtreli sigara...

Eskişehir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi tarafından gümrük kaçağı sigara ve filtreli sigara sarma kağıdı (Makaron) operasyonu düzenlendi. Güvenlik güçlerinin çalışması sonucu TIR dorsesine gizlenen 8 milyon 510 bin adet makaron ele geçirildi. Ayrıca, operasyonda kaçakçıların kaçak sigara dışında, elektronik sigara bırakma cihazı sattıkları da ortaya çıktı. Kaçakçıların sattıkları bu cihazların sahte olması nedeniyle sağlığa zararlı olduğu da öğrenildi.

Gümrük kaçağı sigara sarma kağıdı (makaron) taşıdığı bilgisi elde edilen 35 plakalı çekiciye bağlı 34 plakalı dorse araca Eskişehir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenledi. Çekici üzerindeki dorse içerisinde yapılan aramalarda 7 değişik markada 42 bin 550 paket içerisinden 8 milyon 510 bin adet filtreli sigara sarma kağıdı (makaron) ele geçirildi. Düzenlenen operasyonda yakalanan şüpheli H.Y.(23) ve M.A827) isimli şahıslar adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

PİYASA DEĞERİ 3 MİLYON LİRA

Düzenlenen operasyonda ele geçirilen kaçak sigaraların piyasa değerinin 3 milyon lira olduğu öğrenildi. Operasyonda bir de ekipleri de şaşırtan bir olay yaşandı. Kaçakçıların kaçak sigara dışında elektronik sigara bırakma cihazı sattıkları da ortaya çıktı. Kaçakçıların sattıkları bu cihazların sahte olması nedeniyle sağlığa zararlı olduğu öğrenildi.

Diğer yandan, Eskişehir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi tarafından düzenlenen operasyonda da G.G isimli şahsın kullandığı 26 plakalı araç içerisinde yapılan aramada 6 değişik markada toplan 2 bin 110 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Emniyetten yapılan açıklamada yakalanan kaçak sigaraların sağlıksız koşullarda üretilmeleri nedeniyle insan sağlığı açısından son derece tehlikeli olduğu belirtildi. Terör örgütlerinin de sigara kaçakçılığından büyük gelir elde ettiğini belirten yetkililer, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: