Hem Kur'an hem de okuma-yazma öğreniyorlar

Karaman Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa olarak hayata geçirdiği projeyle okuma yazma bilmeyenlere...

Karaman Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa olarak hayata geçirdiği projeyle okuma yazma bilmeyenlere eğitim verilmeye başlandı İlk olarak Özdoğru Kur'an Kursu'ndaki 12 kursiyere hem Kur'an-ı Kerim dersi hem de Türkçe dersi veriliyor.

Kursun açılışı nedeniyle düzenlenen törene İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ve kursiyerler katıldı. Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci yaptığı konuşmada, “İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ile birlikte bu kursu ilk olarak Iğdır’da yaptık ama orada tam başarılı olamadık. Karaman’da başlatmış olduğumuz bu projenin başarılı olacağına inancımız sonsuz. Kursiyerlerimizi alanında başarılı olan öğretmenlerimizle hem okuma yazma kursu hem kuran dersleri alacaklardır. Kursiyerleri şimdiden kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy da eğitim öğretimin önemine işaret etti. Aksoy, “İl Müftülüğümüz ile işbirliği içinde okuma yazma kursu başlatılmıştır. Öğrenmenin yaşı yoktur. Eğitim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Cehalet, bütün insanlık hayatında büyük bir sorundur. Bu sorunu çözmek için, bütün toplum olarak var gücümüzle çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Kursiyerlerimizi çaba ve gayretlerinden dolayı kutluyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: