Hem Meslek Ediniyor Hem Para Kazanıyorlar

 Ardahan'da, ''Ahşap Hediyelik Eşya ve Oyuncak Kursu"na katılan 15 kursiyer, hem meslek öğreniyor hem de aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar.

Ardahan'da, "Ahşap Hediyelik Eşya ve Oyuncak Kursu"na katılan 15 kursiyer, hem meslek öğreniyor hem de aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği iş birliğiyle Atatürk Mahallesindeki Küçük Sanayi Sitesinde kursiyerlere, nasıl organik oyuncak yapacakları öğretiliyor. Usta öğretici İslam Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açtıkları kursla Türkiye'de ahşap oyuncak sektörünü ileri bir noktaya taşımayı amaçladıklarını belirtti. Proje ortaklarının eğitimlerde kullanılan ham ahşabı temin ettiğini, diğer aşamaları kursiyerlerin yaptığını ifade eden Bozkurt, "Projenin asıl amacı hediyelik eşya ve oyuncak üretmek. Günümüzde plastik oyuncak yapılmasına rağmen biz bunu tamamen doğala çevirdik. Ahşap oyuncak dünyada büyük bir sektör. Özellikle ülkemizde son zamanlarda Çin bazlı oyuncaklar kanserojen madde içeriyor. Bu tamamen doğal hiçbir zararlı madde içermiyor. Tamamen organik" dedi. Kursun 4 ay süreceğini ifade eden Bozkurt, sloganlarının "Her yetişkin bir çocuktur, her çocuğun bir oyuncağı var. Peki sizin ki hangisi?" şeklinde olduğunu söyledi. Kız çocukları için bez bebek, erkeklere yönelik ahşap ya da telden arabalar yaptıklarını anımsatan Bozkurt, "Burada biz çocukluk oyuncaklarımızı yapmaya çalışıyoruz. 0-6 yaş arası çocuklarda bu oyuncaklar gelişimlerinde çok büyük etki yapıyor. Görsel ve zihinsel olarak ileriye taşıyor" diye konuştu. Bozkurt, kursiyerlerin günlük 20 lira kazandıklarını, sağlık ve kaza sigortalarının da İŞKUR tarafından ödeneceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: