Hem Müdür Yardımcılarına E-yaygın Sistemi Eğitimi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde Türkiye genelinden pilot bölge olarak...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde Türkiye genelinden pilot bölge olarak belirlenen 20 Halk Eğitim Merkezi’nin müdür yardımcılarına Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından "Hizmet İçi Eğitim Semineri" verildi. İki günlük eğitimin ardından katılımcılar sertifikalarını aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı’ndan İbrahim Ediz, “Türkiye'deki yaygın eğitim bilgilerinin tamamının yönetilebildiği otomasyon sistemini tanıtmak üzere buradayız. Halk Eğitim Merkezi Müdür yardımcıları ile Hizmet İçi Eğitim Semineri düzenledik. Seminere 20 kişi katıldı. Sertifikalarını alan bu arkadaşları kendi çalışma bölgelerinde koordinatör yapacağız. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak şu anda Türkiye'de 1233 kurum var. Bu sistemi biz arkadaşlara anlatıyoruz, onlar da ilgili bölgelerde anlatacaklar. Bu uygulama Türkiye'de ilk olarak gerçekleşti. e-yaygın sistemi 2008 yılından beri açık ama hizmet içi eğitimi verip bu şekilde koordine olmaya yeni başladık” dedi.

Reklam
Reklam

2006/7 Genelgesi ile Başbakanlığın Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikayı sadece e-yaygın sistemi basabildiğini kaydeden Ediz, "Biz e-yaygın sisteminde arkadaşlara bu sistemin nasıl yönetileceğini, kursiyerleri nasıl kaydedeceklerini, kursları nasıl yöneteceklerini ve sertifikaları nasıl basacaklarını öğrettik. Aynı zamanda kendi kurumlarına dair sayıları, istatistikleri nasıl alabileceklerini gösterdik. Sistemi nasıl yönetici olarak kullanabileceklerini, kullanıcı oluşturabileceklerini yine bu eğitim kapsamında kişilere gösterdik. Umarım onlar da bölgelerinde aynı bilgileri aktaracaklar. Bu sayede sistem daha verimli kullanılmaya başlanacak. Buradaki önemli nüans burada kullanıcılarla bir araya gelmemiz. Onların sorunlarını dinlememiz aynı zamanda sistemle ilgili önemli noktaları da onlara aktarabilmemiz. Seminerin esas amacı bu e-yaygın sistemi sadece bir kurumla değil aynı zamanda farklı kurumlarla da ilişkili olarak yine işlemlerine de devam ediyor. e-okul'un ardından yaygın ve örgün eğitim, e-yaygın'da yine web otomasyon, web yapıları üzerine taşımış olduk" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: