Hem otomobil hem helikopter

B adı verilen prototip uzaktan kumandalı helikopter ve uzaktan kumandalı arabayı bir araya getiriyor. Her ikisine de sahip olmak yerine neden bir tanesine sahip olamayasınız.

İngiliz tasarımcı Witold Mielniczek’in konsept aracı uzakta kumandalı otomobil ve helikopteri bir araya getiriyor. İstediğiniz zaman helikopter gibi uçurabileceğiniz aracı isterseniz de uzaktan kumandalı off road aracı gibi kullanabileceksiniz. Aracın tasarımcısı Mielniczek’in B adını verdiği araç, polikarbonat gövdeye sahip. 4 tekerleği de hareket edebilen aracın tekerleklerinin içerisinde pervaneler bulunuyor ve 4 adet 7inç uzunluğundaki pervane sayesinde araç havalanıyor.
racın lastikleri çıkarılabiliyor ancak aracın iniş takımlarının görevini üstlenen lastikler iniş esnasında esneyerek aracın hasar almasını engelliyor. 11.1 voltluk lityum polimer bataryaların güç verdiği araç 15 dakika boyunca her iki pozisyonda da kullanım imkanı veriyor.
B’nin ön bölümünde 720p çözünürlüğünde kamera bulunuyor. Bu kamera sayesinde microSD kart üzerine görüntü kaydetmek mümkün. Mielniczek’in prototip üzerindeki çalışmaları devam ediyor. Tasarımcının hedefinde aracın akılı telefonlar için geliştirilecek uygulamayla çalışabilmesi ve tamamen su geçirmemezlik sayesinde bot olarak da kullanım gibi özellikler bulunuyor. Kickstarter üzerinden destek bekleyen B’nin sadece gövdesine 484 dolar ödeyerek sahip olabiliyorsunuz. Eğer kendi transmitterınıza sahip değilseniz araca 605 dolar ödeyerek sahip olabilirsiniz.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/112115/aston-martin-100-yila-ozel-konsept/)