Hema Entegre Termik Santral Toplantısı

Amasra ilçesi Tarlaağzı Köyü'nde Hema Entegre Termik Santral ile ilgili toplantı yapılacağı bildirildi.

Amasra ilçesi Tarlaağzı Köyü'nde Hema Entegre Termik Santral ile ilgili toplantı yapılacağı bildirildi.

Termik santrale karşı oluşturulan Bartın Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hema Elektik Üretim A.Ş tarafından, Amasra'ya bağlı Gömü ve Tarlaağzı köyleri sınırları içerisinde, bin 320 megawatt gücünde termik santral kurulması planlandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu santral ile ilgili olarak Tarlaağzı Köyü İlkokulu'nda halkın katılım toplantısı yapılacağı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Başvurulan alana termik santral yapmak hukuksal, plansal ve toplumsal açılardan mümkün değildir. Bartın ve Amasra halkının, tıpkı 2010 yılında Bartın Belediye Sosyal Tesislerinde yapılan 'ÇED Halkın Katılımı Toplantıları'nda verdiği tepkiler gibi güçlü bir tepki verilirse bu sürecin sona erdirileceğine inanıyoruz. Şirketin, halkın yoğun tepkisini önlemek için toplantıyı halkın gözünden kaçırmaya çalıştığını, tüm halkı ilgilendiren böyle bir toplantının gözlerden ırak bir şekilde Tarlaağzı Köyü'nde yapılmak istendiğini bilinmesini istiyoruz. 19 Şubat Salı günü saat 11.00'de yapılacak ÇED Halkın Katılımı Toplantısı'na aynı gün saat 09.00'da Bartın Eski Terminali ve Amasra Belediyesi önünden ücretsiz araçlar kaldıracağız. Halkımızın o gün bütün işin gücünü bırakarak bu toplantıya katılmasını bekliyoruz."

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: