Hemşehri Şenlikleri 3 Haziranda Başlıyor

Gemlik Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Hemşehri Şenlikleri 3 Haziran Pazartesi günü başlıyor.7 Haziran...

Gemlik Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Hemşehri Şenlikleri 3 Haziran Pazartesi günü başlıyor.

7 Haziran Cuma akşamına kadar devam edecek olan şenliklerin açılış töreni Dereboyu Taşköprü’e yapılacak. Sosyal Yaşam Merkezi alanında organize edilecek olan şenlikler öncesinde mehter eşliğinde geleneksel kardeşlik yürüyüşü yapılacak. Yürüyüş sonrası ilçenin marka değerlerinden biri haline gelen şenliklerin açılışı yapılacak.

Şenliklerin birinci akşamında Kars-Ardahan-Iğdırlılar, Girit ve Rumeli Türkleri, Şanlı Urfalılar, Muşlular ve Hınıslılar ile Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Dernekleri sahne alacak. Mahalli yemek ve kıyafetlerin tanıtılacağı Hemşeri Dernekleri Şöleninin ikinci akşamında Dağ-Der, Roman Kültürü Araştırma, Erzurumlular, Dadaşlar ve Giresunlular Dernekleri sahneye çıkacak. 5 Haziranda mirac kandili programı yapılacak. Gemlik Müftülüğü’nün icra edeceği kandil programında mevlit ve ilahiler okunacak. Aynı gece vatandaşlara ücretsiz, pilav ayran ve tatlı dağıtılacak.

Reklam
Reklam

6 Haziran Perşembe akşamı Artvin Şavşatlılar, Dersimliler, Hünkâr Hacı Bektaş Veli, Ağrılılar ve Elazığlılar sahne alacak. 7 Haziran Cuma akşamı da Acara Gürcüleri, Yozgatlılar, Hamidiye Köylüleri, Trabzonlular ve Artvinliler dernekleri gösteri sunacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: