Hemşehrileri Akşemseddin Hazretleri'ni İstanbul’a Dualarla Uğurladı

Annesi ile birlikte çocuklarının mezarı Çorum'un İskilip ilçesi Evlik köyünde bulunan Fatih Sultan Mehmet'in hocası...

Annesi ile birlikte çocuklarının mezarı Çorum'un İskilip ilçesi Evlik köyünde bulunan Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri için İstanbul'un fethi öncesinde İskilip'te temsili olarak uğurlama töreni düzenlendi. İstanbul'un fethinin 560. yıldönümü nedeniyle İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Anadolu Lisesi tarafından organize edilen törenlerde; temsili Fatih Sultan Mehmet ile Akşemseddin Hazretleri mehteran eşliğinde ilçenin caddelerinde yürüdü. Törende; Fatih Sultan Mehmet’i Bilkent Üniversitesi İktisat bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Emre Bostancı, Akşemseddin’i ise Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya’nın dedesi Kazım Akgözlü canlandırdı. Fatih Sultan Mehmet’i canlandıran Emre Bostancı ve Akşemseddin’i canlandıran Kazım Akgözlü Peygamber Efendimizin (sav) Hadis-i Şerifi'ne nail olan bu iki kutlu insanı canlandırdıkları için çok heyecanlandıklarını ve gurur duyduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz yapılan uğurlama töreni ile ilgili yaptığı konuşmada, "Akşemseddin Hazretleri'nin İskilip’te ve Osmancık'ta uzun yıllar kaldığı tarihi kaynaklarda yer alıyor. Akşemseddin Hazretleri'nin İskilip'in Evlik köyüne yaptırdığı 550 yıllık çivisiz ahşap camii mevcut. Bu köyde yine oğlu, kızı, torunları ve annesinin mezarları var. Bu etkinliği geçen sene başlattık bu sene ikincisini düzenledik. Amacımız İstanbul'un fetih coşkusunu ilçemize yaymak ve Akşemseddin Hazretleri'ni anarak görevimizi bir nebze olsun yerine getirmektir.’’ dedi.

İskilip Belediye Başkanı Numan Sezer'de, Osmanlı ve İslam tarihine mal olmuş Akşemseddin Hazretleri'nin İskilip'in ile olan bağlantısının derinlemesine incelenmesi için çalışacaklarını bunun tarihi bir sorumluluk olduğuna dikkati çekti. Sezer, " Akşemseddin Hazretleri, İskilip'in bir değeridir. Yakınlarının mezarı İskilip'tedir. Hemşehrimizdir. Bunu ilmi olarak ortaya çıkaracağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: