Hemşire Adayları Takıntıları Objelere Döktü

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri farklı bir etkinliğe imza atarak, ruh...

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf öğrencileri farklı bir etkinliğe imza atarak, ruh sağlığı hastalıkları ve hemşirelik dersinde işledikleri kişilik bozuklukları konularını objelere döktü.

Obsesif Kompulsif, Paranoid, Antisosyal, Bağımlı ve Çekingen kişilik bozukluklarını kendi yaptıkları objelerle anlatan öğrencilerin sergisi Sağlık Yüksekokulu Çok Amaçlı salon önünde açıldı.

Sergi öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından yoğun ilgi görürken, serginin açılış konuşmanı yapan Ruh Sağlığı Hastalıkları ve Hemşirelik dersi hocası Nurgül Karakurt, “Derste anlatmış olduğumuz kişilik bozukları konusunu elimizden geldiğince objelere dökmeye çalıştık. Öğrencilerimizin kafasında şekillenen düşüncüleri objelere yansıtmasını istedik. Böylelikle ruhsal hastalıklar konusunda araştırma yapmaları için düşüncelerini görmüş olduk. Ortaya çıkan objelerde insanların konuyla ilgili farkındalıklarının oluşmasını sağladık. İlk defa böyle bir faaliyette bulunmamıza rağmen olumlu sonuçlar elde ettik. İnsanın bütün takıntılarını objelere baktığımızda rahatlıkla görebildik. Öğrencilerimi göstermiş oldukları başarıdan dolayı kutluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz