Hemşireler Durumdan Şikayetçi

Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı İlknur Çubukçu, "Kronikleşen sorunlarımız hala çözülememişken, yeni sorunlar ile...

Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı İlknur Çubukçu, "Kronikleşen sorunlarımız hala çözülememişken, yeni sorunlar ile tanışmaktayız" dedi.

12-18 Hemşireler Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende Türk Hemşireler Derneği Samsun Şubesi, hastaneler ve sendikalar tarafından anıta çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Hemşireler Derneği Samsun Şube Başkanı İlknur Çubukçu bir konuşma yaptı. 12-18 Hemşireler Haftası nedeniyle bir araya geldiklerini hatırlatan İlknur Çubukçu, "Bugün ve hafta boyunca konuşacaklarımız ne yazık ki geçmiş yıllarda konuştuklarımızdan çok farklı olmayacak. Bunun nedeni, kronikleşen sorunlarımız hala çözülememişken, meslekleşme sürecimizi çok ciddi etkileyen başka sorunlarla tanışmamızdır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Meslektaşlarının sorunlarından bahseden İlknur Çubukçu şöyle konuştu: "Meslektaşlarımızın taşeron firmalar aracılığıyla iş güvencesinden yoksun kalarak çalıştırılması ve bu yol ile emeklerinin sömürülmesi hala devam etmektedir. Performansa dayalı sağlık hizmeti üretiminde hemşire hak ettiği karşılığı alamamaktadır. Yıllardır 24 saat nöbetli çalışma şartlarında bir iyileşme olmamıştır. Üniversite düzeyinde hemşirelik eğitimi almamış başka meslekten kişilerin hemşire olmasının önünün açılması halkın sağlığına vurulmuş bir darbe olacaktır. Ülkemiz insanıyla ilgili olarak hiçbir bilgisi olmayan yabancı hemşirelerin hastalarımıza bakım hizmeti vermesi kabul edilebilir bir durum değildir. Sağlık bakım hizmetlerini ilgilendiren hemşirelik sorunları ve bunlara çözüm arayışları ancak Türk Hemşireler Derneği ile yapılacak çalışmalar ile düzeltilebilir."

Son zamanlarda artış gösteren sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çubukçu, var olan sorunların çözümü için işbirliğine hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Hemşireler, anıttaki törenin ardından Sevgi Kafe'de yemekte bir araya geldi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: