Hemşireler Gününde Hemşire Eylemi

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü'nde yoğun çalışma koşulları başta olmak üzere sıkıntılarını İzmir Tepecik ve...

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü'nde yoğun çalışma koşulları başta olmak üzere sıkıntılarını İzmir Tepecik ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla protesto eden hemşire ve ebeler, haftalık çalışma saatlerinin 35 saat olmasını istedi.

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’na (SES) üye hemşire ve ebeler, yoğun çalışma saatleri ve nöbet fazlalığını protesto etti.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde toplanan SES üyesi hemşire ve ebeler, 'İnsanca bir hayat istiyoruz', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları eşliğinde açıklama yaptı. Hemşireler adına açıklamayı okuyan SES İşyeri Temsilcisi Funda Çakır Manduz, hemşire ve ebelerin haftalık çalışma saatlerinin 35 saat olması ve bu sürenin aşılmaması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Sağlık hizmetlerinin iş kazaları açısından riskli çalışma alanı olduğunu anlatan Manduz, şöyle konuştu: “Nöbet sayısının fazlalığı, hasta sayısının fazla olması, iş yoğunluğu, çalışma ortamının riskli ve standartları uygun olmaması, uykusuzluk ve bunlara bağlı dikkat dağınıklığı iş kazası ve meslek hastalığı oranını artırmaktadır. Sağlık emekçileri fiilen ağır ve tehlikeli işler kapsamında çalışmasına ve bu işlerin risklerine maruz kalarak sürekli hasta ve hastalıkla radyasyonla ve kimyasal maddelerle temas etmesine karşı 'Fiili hizmet süresi zammı' yararlandırılmamaktadır. Hemşireler ve ebeler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları sundukları ağır ve tehlikeli işlerden dolayı fiili hizmet süresi zammından yararlanmalıdır.”

ÇALIŞMA KOŞULLARI İNSANCIL BİR YAPIYA BÜRÜNDÜRÜLSÜN

Nöbet saatleri ve yoğun çalışma saatlerinin fazla olmasının çalışanların sağlığı üzerinde olumsuz etki yaptığını belirten Manduz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz hemşireler ve ebeler nöbete gelirken artık çocuklarımızın arkamızdan ‘Yine nöbete mi gidiyorsun anne’ diyerek ağlamasını istemiyoruz. Çalışma saatlerinin ve nöbet saatlerinin daha insancıl bir yapıya büründürülmesini talep ediyoruz.” Ebe ve hemşireler, açıklamanın ardından dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: