Hemşireler Haftası

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, insanların sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için sürekli ve nitelikli sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, insanların sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için sürekli ve nitelikli sağlık hizmetine ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Asım Güzelbey, "Hemşireler Haftası" dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlıklı bir hayat sürdürmenin en temel hak ve ihtiyaç olduğuna dikkati çekti.

Güzelbey, "İnsanlar sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için sürekli ve nitelikli sağlık hizmetine ihtiyaç duyuyor. Kişi sağlık hizmetlerini en iyi koşullarda almak ister. Devlete düşen görev de bu şartların sağlanması için gerekli politikaların belirlenmesidir. Temel ilke; her vatandaşın sağlık hizmetlerinden yararlandırılmasının sağlanması olmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Güzelbey, büyük bir özveri ile çalışan hemşirelerin sundukları hizmetin kalitesinin yükseltilmesinin, hemşirelere verilen eğitimin üst düzeye çıkarılmasıyla mümkün olacağını dile getirdi.

Hemşire sayısındaki yetersizliğin, hemşirelerden beklenen yüksek nitelikteki hizmeti sunamamalarına ve gösterilen tüm çabaya rağmen hemşirelik bakımı kalitesinin düşmesine neden olduğunu kaydeden Güzelbey, "Bu durum günün değişen koşullarının hastanelerde hizmet vermekte olan hemşirelere aktarılmasını elzem bir hale getirmiştir. Kaliteli ve çağdaş sağlık hizmetlerini insanımıza sunulmasında kutsal olduğu kadar zor bir mesleği icra eden, sağlık hizmetlerinin vefakar neferleri hemşirelerimizin haftasını kutlarım" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: