Hemşirelerden Vali Coş'a Ziyaret

Adana'da, Hemşirelik-Ebelik Haftası kutlamaları kapsamında hemşireler Vali Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti.

Adana'da, Hemşirelik-Ebelik Haftası kutlamaları kapsamında hemşireler Vali Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti.

Ziyarette, İl Sağlık Müdürü Selahattin Akyol, Müdür Yardımcısı Fatma Bozkurt ve hastanelerin başhemşireleri hazır bulundu.

Ziyarete gelenlerin şahsında bütün hemşire ve ebelerin haftasını kutlayan Vali Coş, sağlık hizmetlerinde hemşirelerin ve ebelerin çok önemli vazgeçilmez elemanlar olduğunu ve herkese hizmet eden bu değerli insanlara karşı şükran duygularını, teşekkürleri her vesileyle ifade etmenin, onların başarılarını arttıracağını onları daha iyi motife edeceğini söyledi. Vali Coş, "Bütün vatandaşlarımızın, hemşehrilerimize, hekimlerimize, ebelerimize, bütün sağlık çalışanlarımıza, insanlarımızın acısını sorununu sıkıntısını dindirmek için şifa dağıtmak için çalışan bu arkadaşlarımıza karşı, olması gereken biçimde davranmaları; yanlış davranışlarda bulunmamaları ve yanlış davranışta bulunanlara karşı da toplumumuzun bütün fertlerinin, ortak tepkiyle bu ilkel davranışı sergileyen nadiren de olsa insanlar çıkarsa o insanlara karşı ayıplama, kınama, eleştirme yöntemleriyle üzerlerine düşen yöntemleri kullanarak bu davranışı tasvip etmediklerini, bu tür davranışları onaylamadıklarını, göstermeleri gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Hemşirelerin, hekimlerin, ebelerin ve diğer sağlık çalışanlarının görevlerinin çok önemli olduğunu, sorumluluklarının da büyük olduğunu vurgulayan Vali Coş, "Bu hafta vesilesiyle, acaba biz hemşireler olarak, hekimler olarak, diğer sağlık çalışanları olarak elimizden gelenin en iyisini yapıyor muyuz? Daha fazlasını yapabilir miyiz? Daha fazla hizmet edebilir miyiz? Bu gibi soruların da tartışılması, varsa eksikliklerin giderilmesi ve tam kapasiteyle çalışılması gerekiyor" diye konuştu,

Hemşirelerin ve diğer sağlık çalışanlarının, sağlıklı düşünemeyen, içerisinde bulunduğu ruhi ve kişisel durumlar nedeniyle pozitif davranış sergileyemeyen hastaları empatiyle karşılamaları gerektiğini vurgulayan Vali Coş, "Yapacağımız hizmetin iyi anlatılması, hastalara bilgi verilmesi, onların tereddütlerinin giderilmesi birçok sorunun ortadan kalkmasını, yaşanan bazı sıkıntıların giderilmesini sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

Yaptıkları hizmetlerden ve çalışmalardan dolayı bütün hemşirelere teşekkür eden Vali Coş, "İyi ki varsınız, Cenabı Hak'tan da hepinize sağlık esenlik başarı temenni ediyor, ebediyete intikal eden, bu mesleği yapmış, ülkemize insanımıza hizmet etmiş, hemşirelerimize, ebelerimize de yine yüce Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz