Hemşirelik Haftası

 İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla "Dünya Hemşireler Günü" kutlandı.

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla "Dünya Hemşireler Günü" kutlandı. Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Malatya Sağlık Yüksekokulu ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla "Dünya Hemşireler Günü"nün kutlandığı belirtildi. Programda konuşan Tüm Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Berna Bayır, hemşire denilince akla mesleki yaşamı içinde gerektiğince hastalara yakın olmak, yakınında olurken hastanın tüm yaşam belirtilerine duyarlı olmak ve onları anlamlandırmak gelmekte olduğunu kaydetti. Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci ise uluslararası hemşireler günü için her yıl bir tema belirlenmekte olduğunu aktararak, şunları kaydetti: "Bu yıl belirlenen tema, hemşireler için değişen güç, sağlık için hayati kaynaktır. Bunun için kaliteli bir eğitimden geçmeleri gerekmektedir. Bilindiği gibi hemşirelik eğitimi yoğun teorik içeriğin yanı sıra ağırlıklı klinik uygulamaları da içermektedir. Diğer yandan hemşirelik öğrencileri profesyonel gelişimleri için rol modeline de ihtiyaç duyarlar. Hemşirelik, hastaları izlemek, tanılarını koymak ve tedavi süreçlerini yönlendirmek için gerekli olan ileri soyut düşünme yeteneği, ağır tempoyu üstlenebilecek fiziksel dayanıklılık ve her şeyden önce temel insani değerleri gerektiren bir meslektir." Programa, Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, Malatya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Saraç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: