Hemşirelik Haftası Etkinlikleri

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da kutlanıyor. Hemşirelik Haftası nedeniyle hemşireler...

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da kutlanıyor. Hemşirelik Haftası nedeniyle hemşireler Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Törende hemşireler adına bir konuşma yapan Emine Kargın, "Hemşirelik sağlık sisteminin vazgeçilmez bir unsurudur" dedi.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerinin de katıldığı çelenk koyma töreninde Emine Kargın Türk Hemşireler Derneği adına bir konuşma yaparak sorunları dile getirdi. Törene İl Halk Sağlığı Müdürü Hakan Ayanoğlu ile İl Sağlık Müdür Yardımcısı Barış Serhan Yüksel ve hemşireler ile ilgili sendikaların temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Hemşireliğin temelinde sevgi, şefkat, bilgi ve beceri isteyen kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Emine Kargın hemşireler adına yaptığı konuşmada, "Bu kutsal meslek geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile önemli ilerlemeler kaydetmiş sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde zor şartlar altında görevimizi özveri ile gerçekleştirerek halkımıza hizmet vermekteyiz. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Hemşirelerimiz bu ekibin en önemli temel taşlarındandır. Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için hemşirelerimiz sorumluluk bilinci içinde görevlerini en iyi şekilde yerine getirmektedir" dedi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Barış Serhan Yüksel ise konuşmasında hemşireliğin zor ama onurlu bir meslek olduğunu ifade ederek, "Sağlık hizmetleri içerisinde, hemşirelik hizmetlerinin organizasyonu ve iş gücü planlaması, kaliteli bakım hizmetlerinin sunulmasında önemli bir yer tutmaktadır. Hemşirelik; güç çalışma şartlarını gerektiren insan sevgisiyle dolu, şefkat, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor ama onurlu ve kutsal bir meslektir. Sağlık hizmetlerindeki kalitenin arttırılmasında hemşirelerin önemli payı vardır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: