Hemşirelik Haftası Kutlanıyor

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, tarihi çok eskilere dayanan hemşireliğin temelinde insan sevgisi,...

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, tarihi çok eskilere dayanan hemşireliğin temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Özyılmaz, Hemşirelik Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bu kutsal mesleğin geçmişten günümüze tıp bilimininde ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydettiğini, sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini belirtti. Hemşirelerin gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlendiğini ifade eden Özyılmaz, “Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor şartlar altında vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedirler” dedi.

Reklam
Reklam

Sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğuna dikkati çeken Özyılmaz, şunları kaydetti:

“Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur.”

Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için hemşirelerimizin, sorumluluk bilinciyle vazifelerini en iyi şekilde yerine getirdiğini vurgulayan Özyılmaz, “Bu bağlamda özveriyle hizmet veren bütün meslek mensuplarına teşekkürlerimi sunar, hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’nı kutlayarak, meslek hayatlarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz