Hemşirelikte "Enflasyon" Kaygısı

Hemşirelik Eğitimi Derneği Başkanı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Gülseren Kocaman, hemşirelik okullaşma sürecinde kontrolsüz artışın bu meslekte bir "Enflasyona"

Hemşirelik Eğitimi Derneği Başkanı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Gülseren Kocaman, hemşirelik okullaşma sürecinde kontrolsüz artışın bu meslekte bir "Enflasyona" yol açacağı kaygısı taşıdığını bildirdi.

Gaziantep Üniversitesi'nden (GAÜN) yapılan yazılı açıklamaya göre, Hemşirelik Haftası kutlamaları çerçevesinde Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumunda Hemşirelik Eğitimi Derneği Başkanı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Gülseren Kocaman'ın katılımıyla "Sağlık politikalarının hemşireliğe yansımaları" konferansı düzenlendi.

Reklam
Reklam

Kocaman, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 339 hemşirelik meslek lisesinin olduğunu, hızla özel hemşirelik liselerinin de açılmaya devam ettiğini belirtti.

Üniversitelerde hemşirelik bölümünde de öğrenci sayısının arttığını vurgulayan Kocaman, şunları kaydetti:

"12 bin hemşirelik lisans kontenjanımız var. 13 bin de Milli Eğitim Bakanlığının lise kontenjanı eklendiğinde 25 bine ulaşıyor. Buna özel liseler de eklenince kontrolsüz artış ve okullaşma sürecinin hemşirelikte bir 'Enflasyona' yol açacağı kaygısı içerisindeyim. Bu nedenle liselerin hemşirelik bölümüne öğrenci alınmamasını, yüksek okullarda da liselerdeki öğrenci sayısı politikasına göre öğrenci sayısının dondurulması gerektiğini düşünüyorum."

Aile hekimliğinin ayaktan tedavi hizmetleri ağırlıklı bir süreç olarak yapılandırıldığını ifade eden Kocaman, çalışacak olan hekim dışındaki sağlık personeline aile sağlığı elemanı adı verildiğini aktardı. Kocaman, aile hekimliği yapılanması içerisinde hemşirenin rolünün zayıfladığını ve daha çok poliklinik hizmetlerinin bir parçası olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: