Hemşirenin öldürülmesi kameralara böyle yansıdı

İZMİR (İHA) - İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, Antalya'da görev yapan polis memurundan ayrılmak istediği için öldürülen hemşire Emel Akçay (26), memleketi Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Kızının arkasından gözyaşı döken baba Mehmet Akçay, "Kızımın yuvasını da Bekir Ötgün yıktı. Hayatımın sonuna kadar da olsa en büyük cezayı alması için uğraşacağım" dedi.

Hemşire Emel Akçay'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Babası Mehmet Akçay ve diğer yakınları tarafından toprağa verilmek üzere Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne götürülen hemşirenin cenazesi, Siteler Mahallesi Sığırcık Sokak'taki evlerine getirildiği sırada büyük bir izdiham yaşandı. Cenazenin getirildiği sırada anne Safiye ve babaanne Emine Akçay baygınlık geçirdi.

Reklam
Reklam

Merkez Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karlı, ailesi, mesai arkadaşları, yakınları ve sevenleri katıldı. Cenaze töreninde konuşan Kırlı, "Emel, bizim Sarıgöl dışında görev yapsa da her zaman gurur duyduğumuz, buranın köklü ailelerine mensup olan sevdiğimiz bir kızımızdı. Nasıl böyle bir cinayete kurban gitti anlayamıyorum" diye konuştu.

Cenaze, daha sonra Sarıgöl Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bekir Ötgün tarafından öldürülen hemşire Akçay'ın babası Mehmet Akçay, "Bir ilişkilerinin olduğunu duyuyorduk ama bu derecede olduğunu bilmiyordum. Ama, şunu da biliyoruz ki kızımın yuvasını da yıkan bu kişidir. Aralarındaki ilişkinin Antalya'da başladığını sanıyoruz" şeklinde konuştu.

Polis memuru Ötgün'ün olaydan önceki süreçte Emel Akçay'ın yakınlarının evinde misafir olarak kaldığı, "Eşimden boşanacağım ve Emel ile evleneceğim" dediği öğrenilirken, baba Akçay, en iyi avukatları tutarak en yüksek cezayı alması için ömrünün sonuna kadar uğraşacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Akçay, Bekir Ötgün'ün 'deli' raporu alarak da kurtulamayacağını çünkü akli dengesi yerinde olmayan bir kişinin polislik yapamayacağını da sözlerine ekledi. Anne Safiye Akçay ise, şahsa beddua etti.

Bu arada, olaydan sonra meslektaşı tarafından ayaklarından vurularak yakalanan katil zanlısı polis memuru Ötgün, taburcu edildikten sonra Ödemiş Adliyesi'ne sevk edildi. Ötgün'ün, savcılık ve nöbetçi mahkemede susma hakkını kullanarak ifade vermediği, sadece psikolojik sorunlarının olduğunu söylediği öğrenildi. Ötgün'ün, olaydan önce hemşire Emel Akçay'a gönderdiği tehdit mesajlarının da tespit edildiği bildirilirken, cinayetin işlendiği yerin yakınındaki öğretmenevinin güvenlik kamerası görüntülerine de incelenmek üzere savcılık tarafından el konulduğu kaydedildi.