Hendek'te Kurban Bayramı Hazırlıkları

Hendek Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Hendek Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Hendek Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşan kurban bayramı öncesi hazırlıkları tamamladığını bildirildi.

Hendek Belediyesi tarafından başlatılan uygulama ile sokaklarda kurban kesimine son verilen uygulamada, vatandaşların kurallara uygun olarak kurbanlarını kesimhanelerde kestirmeleriyle, çevre kirliliğinin önleneceği belirtildi.

Açıklamada, zabıta ekipleri tarafından da bayram öncesinde kurban kesimhanelerinin titizlikle denetlendiği herhangi bir sorun yaşanması ihtimaline karşı nöbetçi veteriner hekim ve 188 beyaz masa ekibi ile zabıta ekiplerinin hazır bulunacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, konuyla ilgili olarak hedefledikleri gibi sokaktaki kurban kesimlerini tamamen ortadan kaldırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yıllardır başlatmış olduğumuz uygulamayla Türkiye'de bir ilke imza atarak örnek olduk. Bu konuda kasaplarımız ve vatandaşlarımız da oldukça duyarlı davranıyorlar. Sokaklardaki kötü görüntülere sebebiyet vermemek ve çevre temizliği açısından belediyemiz tarafından her kurban bayramı öncesi toplu kesimhane yerleri tespit ediyoruz. Vatandaşlarımız rahatlıkla kurbanlarını kestirebilirler."

Muhabir: Salih Eren

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: