Hendek'ten Kısa Kısa

Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, madde bağımlılarının tespiti, rehabilite ve istihdam edilmesiyle ilgili proje, uygulanabilir projeler

Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, madde bağımlılarının tespiti, rehabilite ve istihdam edilmesiyle ilgili proje, uygulanabilir projeler arasına girdi.

Projenin tanıtım ve imza töreninde konuşan Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, ilçede genç nüfusun yoğun olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Madde bağımlılığının yaygınlaşmasının önlenmesi, bu kapsamda bulunan ve tedavi sürecini tamamlayan insanlarımızın, rehabilite edilmesi, mesleki eğitim kurslarının verilmesi, akabinde bu kişilere istihdam olanaklarının yaratılması konusunda çok kapsamlı bir proje gerçekleştireceğiz.

Reklam
Reklam

Proje ortağı olan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hendek Eğitim Fakültesi ile koordine edilecek çalışma planına, Halk Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Teşkilatı ile Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü destek verecektir."

-Fildişi Büyükelçisi Atta, ilçeyi ziyaret etti-

Fildişi Sahilleri Büyükelçisi Yacouba Atta, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'yi ziyaret etti.

İnci, Atta'ya Bayraktepe, rölyefler ve kültürevini gezdirerek bilgi verdi.

Atta, ilçenin her alanda gelişmiş olduğunu belirterek, "Sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum. Ülkemize sizlerin sevgi ve selamlarını götüreceğim. Bizlere göstermiş olduğunuz yakın ve sıcak ilgiden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

-Hendekli karateciler Edirne'de-

Hendek Belediyesi Karate Kulübü sporcuları, Ümit Genç Türkiye Kulüplerarası Karate Şampiyonası'na katılmak için Edirne'ye gidecek.

Karate antrenörü Nurkan Kayacık, sporculara güvendiğini belirterek, "İyi ve sıkı bir hazırlık dönemi geçirdik. Sporcularımızın en iyi derece ile ilçemizi temsil edip döneceğimize inanıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Kulüplerarası Ümit-Genç Karate Takım Şampiyonası, 25-26 Mayıs'ta Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapılacak.

Muhabir: Ahmet Çileci / Salih Eren

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz