Hentbol

Türkiye (A) Milli Bayan Hentbol Takımı, 2013 Dünya Şampiyonası'na gidebilmek için play-off'ta karşılaşacağı Danimarka maçı ve 20-30 Haziran'da Mersin'de yapılacak

Türkiye (A) Milli Bayan Hentbol Takımı, 2013 Dünya Şampiyonası'na gidebilmek için play-off'ta karşılaşacağı Danimarka maçı ve 20-30 Haziran'da Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları için hazırlıklarını Eskişehir'de sürdürüyor.

Milli Takım Teknik Direktörü Hikmet Vurgun, Anadolu Üniversitesi (AÜ), Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu'ndaki kampta AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon sonu olduğundan bazı oyuncuların sakatlıklarının bulunduğunu ve bu yüzden takıma katılmayan sporcuların olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Sezon sonu bağlı sporcularda yorgunluğun da bulunduğunu ifade eden Vurgun, şöyle konuştu:

"İki çok önemli sınavımız var. 2013 Dünya Şampiyonası'na gidebilmek için play-off'ta Danimarka ile karşılaşacağız. Danimarka ciddi bir rakip ve kağıt üstünde favori olan bir takım. Daha sonra Akdeniz Oyunları var. Bu iki sınavı iyi şekilde geçmek istiyoruz. Evimizde katılacağımız Akdeniz Oyunları bizim için çok önemli."

Vurgun, 25 Mayıs'ta Ukrayna'ya gideceklerini ve burada iki hazırlık maçı yapacaklarını belirtti.

Ankara'ya 28 Mayıs'ta döneceklerini anlatan Vurgun, "Ankara'da 2 Haziran'da Danimarka ile karşılaşacağız. Daha sonra 7 Haziran'da Danimarka deplasmanına gideceğiz. Ayın 9'unda Türkiye'ye geri dönüp Akdeniz Oyunları için Adana'ya geçeceğiz. 29 Haziran'da da final oynayıp süreci bitireceğiz" dedi.

Vurgun, 50 günlük kamp sürecinde oyuncularda bıkkınlıkların yaşanabildiğini, Eskişehir gibi sosyal ve sanatsal bir kentte takım oyuncularının boş zamanlarını değerlendirdiğini söyledi.

-"Maçlara iyi hazırlandık"-

Reklam
Reklam

Takım kaptanı Yeliz Yılmaz ise dünya şampiyonasına gidebilmek için play-off'ta Danimarka ile iki önemli maç yapaklarını anlatarak, en son 2008 yılında Danimarka ile karşılaştıklarını ve bir farkla yenilerek elendiklerini anımsattı.

Danimarka'yı yenmek istediklerini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Maçlara iyi hazırlandık. Danimarka'yı eleyip dünya şampiyonasına gitmek istiyoruz. Daha sonra hedefimiz Akdeniz Oyunları için. İtalya'daki 2009 Akdeniz Oyunları'nda finale kalmıştık. Bu kez şampiyonluğu hedefliyoruz. Uzun yıllardır beraber olan bir ekibiz. Herkes birbirini çok iyi tanıyor. Uzun kamp süreleri bazen bıkkınlık yaratabilir ancak Eskişehir çok güzel bir kent. Anadolu Üniversitesi'nde bize her konuda yardımcı oluyor."

Muhabir: Deniz Açık

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: