Hepatit-B'nin ilacı patates

Amerikalı bilim adamları, genetik yapısı değiştirilmiş patatesin, ölümcül karaciğer hastalığı Hepatit B'ye karşı, vücuda bağışıklık kazandırabileceğini ortaya çıkardı.

Buffalo'daki Amerikalı bilimadamları, 42 deneğe, ağızdan patates aşısı uyguladılar. Sonuçta deneklerden yüzde 60'ının Hepatit B'ye karşı bağışıklık gösterdiği görüldü. Hepatit B aşısı aslında iğne formunda mevcut. Ancak bu, yoksul ülkelerin hem satın alması, hem de uygun koşullarda saklaması için çok pahalı bir yöntem.

Buffalo'daki Roswell Park Center Institute'daki bilimadamları, ağızdan alınabilen Hepatit B aşısının, ucuzluğu ve uygulamasının kolay olması nedeniyle, küresel aşılama programlarında son derece başarılı olacağı inancında. Bu tedavi yönteminde, bilimadamlarının, genetik yapısını Hepatit B virüsündeki bir proteini içerecek şekilde değiştirdikleri sıradan patatesler kullanılıyor. Söz konusu proteinin, vücudun bağışıklık sistemini tetikleyeceği, böylece vücudun, tekrar karşılaşması durumunda virüs ile mücadele edebileceği vurgulanıyor. Bu yöntemin ileride, ülkeleri kendi aşıya uygun patateslerini üretmeye ve kendi nüfuslarını kendileri aşılamaya iteceği umuluyor. Ancak bunun için daha uzun bir araştırma sürecine ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler: