'Hepimiz O’nu Okuyoruz' Projesine Ilgi Çığ Gibi

Batman'da, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenecek 'Hepimiz O'nu (sas) Okuyoruz' kitap okuma sınavına başvuru sayısı...

Batman'da, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenecek 'Hepimiz O'nu (sas) Okuyoruz' kitap okuma sınavına başvuru sayısı 30 bini geçti.

Batman Valiliği, il müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Eğitimciler Derneği (BEDER) tarafından organize edilen 'Hepimiz O'nu (sas) Okuyoruz' projesine ilgi çığ gibi büyüyor. Her yaştaki öğrencinin dikkatini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak, yetişkinler dahil olmak üzere Batman halkının kitaba olan ilgilerini artırmayı amaçlayan proje kapsamında düzenlenecek yarışmaya katılanların sayısı 30 bini geçti.

Reklam
Reklam

Proje, Batman genelinde bütün ilkokul, ortaokul ve orta öğretim kurumlarındaki öğrencilerin dikkatlerini kitaba çekmek, yetişkinler de olmak üzere bütün Batman halkının ve üniversite öğrencilerinin kitap okumaya olan ilgisini artırmayı amaçlıyor. Proje kapsamında düzenlenecek yarışmaya; Batman genelinde bütün ilkokulların 2, 3, 4. sınıfları, ortaokulların 5., 6., 7. ve 8. sınıfları ile lise hazırlık 9., 10., 11., 12. sınıflarda okuyan öğrenciler katılıyor.

Yetişkinler kategorisinde ise üniversite öğrencileri, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ve isteyen her vatandaş katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, 5 Nisan günü saat 17.00'ye kadar başvuru yapabilecek. Yarışmada sorulacak 63 soru için 70 dakika süre verilecek. Sınav, 20 Nisan Cumartesi günü sabah ve öğleden sonra gerçekleştirilecek.

Projeye göre, adaylar, kategorilerine göre okuyacakları kitaptan sınava tabi tutulacak ve dereceye gireceklere çeşitli ödüller verilecek. 12 kategoride toplamda 360 kişi ödüllendirilecek. Ödüller arasında ise umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, notbook, bisiklet, fotoğraf makinası, cep telefonu, Mp 3, Mp 4 ve çeşitli kırtasiye malzemeleri bulunuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: