Hepsi bir arada TP-Link Archer D7

TP-Link Archer D7, ADSL2+, Gigabit Ethernet ve 802.11ac teknolojilerini tek bir cihazda birleştiren, yüksek performanslı ve uygun fiyatlı bir modem olma özelliği ile fark yaratıyor.

Yeni nesil 802.11 ac teknolojisini destekleyen TP-Link Archer D7 hem 2.4 GHz hem de 5 GHz frekans bandında veri iletimi yapabiliyor. Oldukça basit bir kuruluma sahip olan Archer D7, saniyeler içinde hazır hale geliyor.

Arka tarafta bulunan iki adet USB 2.0 portu, bir yazıcı veya bir sabit diski ağınıza dahil etmenizi sağlıyor. Archer D7 ne yazık ki bağlayacağınız diski otomatik olarak göremiyor. Beraberinde gelen yazılımı çalıştırmak ve bu diski ağınıza tanıtmanız şart. Bunu yaptığınızda, ortalama 10 MBps’lik bir veri transfer hızı ile dosyalarınıza erişebiliyorsunuz. Archer D7, elbette bir Medya sunucusu olarak da çalışabiliyor. Bununla birlikte FTP fonksiyonların da bu üründe olması, dışardan da bir erişim sağlayabiliyor.

Reklam
Reklam

Yaptığımız testlerde 802.11ac standardı ile, kısa mesafede küçük ve büyük dosyalarda, iyi bir performans elde ettiğimizi söylemeliyiz. Mesafe arttığında veri transfer hızı elbette ki düştü. Yine de de sabit bir hız ile veri transferin sağlanması önemli bir artı. 2.4 GHz performansı ortalamanın çok az üzerinde. Bu yüzden bu ürünü kullanmak istiyorsanız mutlaka 5 GHz bandını tercih edin.

Oldukça şık bir tasarım sahip olan Archer D7, çıkarılabilir üç adet anten, ışıklı LED göstergesi ve ergonomisi ile görsel bir şölen oluşturuyor. Bu ürün oturma odanızda bile şık duracağını söylemeliyiz. Yalnız Archer D7’nin oldukça hafif olduğunu belirtmekte fayda var. Arka tarafında bulunan üç adet Gigabit Ethernet bağlantılarını doldurduğunuzda, ürünü sabitlemek gerekebiliyor.