Hepsi yapıldı bir tek o kaldı

Şanlıurfa’da Kızılkoyun, Haleplibahçe ve Topçu Meydanı gibi büyük projeler için adımlar atıldı.

Çalışmalar devam ediyor. Ancak aynı şeyi Millet Hanı için söylemek pek de mümkün değil.

HALEPLİBAHÇE’DE 5 YIL İÇERİSİNDE SONUCA ULAŞILDI

Şanlıurfa’da 2007 Haziran ayında Haleplibahçe’de bulunan mozaikler için 5 yıllık sürecin ardından çalışmalar başlatıldı. Bölgede Edessa Arkeoloji Müzesi, Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Arkeopark’tan oluşan kültür kompleksi yapılacak.

KIZILKOYUN’DA 87 MAĞARA AÇIĞA ÇIKARILDI

Aynı şekilde Kızılkoyun Mahallesi için harekete geçen yetkililer burası için de istimlak işlemleri yaparak projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında ortaya çıkarılan 87 mağara şu an temizleniyor. Şanlıurfa’yı çevreleyen surların bir kısmı ortaya çıkarılarak mağara turizmi başlatılacak.

Reklam
Reklam

TOPÇU MEYDANI’NDA DA ÇALIŞMALAR TAM GAZ

Topçu Meydanı Projesi kapsamındaki çalışmalar da son hızıyla devam ediyor.

ANCAK MİLLET HANI…

Ancak benzer çalışmayı kentin bir başka noktasındaki önemli turizm noktasında görmek pek mümkün olmuyor. 500 yıllık tarihli Milet Hanı’nda bilinmeyen nedenle çalışmalar yok denecek kadar az. Geçtiğimiz yıl “ilk kazma 2011 Kasım ayı’nda vurulacak” haberleriyle gündeme gelen handa çalışmalar henüz aktif şekilde başlatılmadı.

“4 SENEDİR BURADA BİRŞEY YOK”

Bu durumdan en çok Atatürk Mahallesi sakinleri rahatsız. Uçucu madde bağımlılarına ev sahibi olan harabe halindeki handan şikayetçi olduklarını belirten mahalle sakinlerinden biri,“Buranın güzel görünmesi lazım. Şehir merkezidir. Ben de bir taşçıyım. Onarılması, canlandırılması, turistlerin gelmesi güzel olur. Şanlıurfamıza yakışır ama 4 senedir bir şey yok. Buranın ve askeriye çevresinin güzel olması Şanlıurfamıza yakışır. Yabancılar gelip bakıyor ki, çok güzel bir şehir olmuş ama bu tarafa gelip baktığı zaman tarihi yerimiz canlanmamış. Tarihi yerimize bakım yok” dedi.

Reklam
Reklam

OSMANLI’NIN MİRASI “BALİCİ YUVASI OLDU”

Bir başka vatandaş ise, “Yetkililere buradan seslenmem şöyle olabilir; burası eğer bakılmazsa ya çöplük yuvası olacak ya da balici yuvası. Onun için yetkililerimizin burası için harekete geçerek Haleplinahçe’deki gibi bir müze veya benzeri bir şeyler yapmalı. Altından daha eski eserler çıkabilir. Urfamız açısından da iyi olur” ifadelerini kullandı” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz