Her Ankaralı'nın dikili bir ağacı olacak

ANKARA (İHA) - Çevre ve Orman Bakanlığı, her Ankaralı için bir fidan dikme kampanyası başlattı. Ankara'da yaşayan 4 milyon kişinin her biri için bir fidanı toprakla buluşturacaklarını bildiren Ankara İl Çevre Orman Müdürü Haluk Özder, "Diktiğimiz fidanlar önümüzdeki yıllarda serpilmesiyle Başkent yemyeşil bir dokuya kavuşacak" dedi.

Ankara İl Çevre ve Orman Müdürü Haluk Özder, Ankara'da 4 yıldır yoğun bir ağaçlandırma çalışması yürütüldüğünü bildirdi. 4 milyon Ankara'ya 4 milyon Fidan kampanyası başlattıklarını belirten Özder, yaz sonuna kadar 3 bin hektar alana, toplam 4 milyon fidan dikerek kent çevresine yeşil bir görünüm kazandıracaklarını bildirdi. "Her Ankaralının dikili bir ağacı olacak" diyen Özder, fidan dikimlerinin yaz sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Özder, il müdürlüğünde görevli ağaçlandırma mühendislerce fidan dikimlerinin düzenli olarak yürütüldüğünü, bu çerçevede Nallıhan Atçaköy'e 350 bin, Polatlı'nın Sarıoba, Beyobası köyleri ve Sakarya Nehri civarına 1,5 milyon, Haymana'nın Ahırlıkuyu Köyü çevresine 300 bin, Şereflikoçhisar Tuzgölü sahasına 800 bin, Sincan İlyakut mevkiine 250 bin, Bala civarına 200, Elmadağ ve Hasanoğlan taraflarına da 1 milyon civarında fidan dikileceğini söyledi.

Söz konusu ağaçlandırma sahalarında ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını anlatan Özder, bu arazilere şu ana kadar çamların yanı sıra sedir, karaçam, akasya, akçaağaç, iğde, dişbudak, çınar, mazı, dağ eriğinin de bulunduğu farklı türlerden fidanlar dikildiğini söyledi. Özder, ayrıca Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki fidan dikimlerini tamamladıklarını, ancak bölgenin baharla birlikte ağaç türleri açısından zenginleştirilmesine devam edildiğini anlattı.

"Bozkır şehri" olarak nitelendirilen Ankara'nın bu imajını son yıllarda yapılan ağaçlandırmalarla değiştirmeye çalıştıklarını dile getiren Özder, "Kent merkezinde ve çevresinde diktiğimiz fidanların önümüzdeki yıllarda serpilmeye başlamasıyla başkent yemyeşil bir dokuya kavuşacak" dedi. Özder, Ankara'nın, 20 bin hektar üzerine kurulu bir şehir olduğunu anımsatarak, son yıllarda başkentte 10 bin hektarlık alanda ağaçlandırma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam