Her Camiye Bir Yetim Zimmetlenecek

Adana’da ‘Her Camiye Bir Yetim’ kampanyası başlatıldı. Seyhan Müftülüğü ile İnsani Yardım Derneği ve İHH...

Adana’da ‘Her Camiye Bir Yetim’ kampanyası başlatıldı. Seyhan Müftülüğü ile İnsani Yardım Derneği ve İHH Adana temsilcilikleri tarafından Hz. Peygamber’in ‘Yetimi olan ev bereketli evdir’ hadisi doğrultusunda ‘Her Camiye Bir Yetim’ kampanyası başladı.

Kampanya dolayısıyla İl Müftülüğü’nde düzenlenen toplantıda konuşan Seyhan Müftüsü Halil Uzun, mübarek Şaban ayında, Miraç gecesi arifesinde başı okşanmayan bir yetim kalmaması umuduyla camileri seferber ettiklerini söyledi.

Camilerin sadece namaz kılma, tesbihat yapma ve Cuma namazlarının kılındığı yer olmayacağını dile getiren Müftü Uzun, “Şehrimizde, kentimizde ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde hatta dünyada büyük bir sorun var. Bu sorun kimsesiz çocuklar ve yetim çocuklarla ilgili. Bu bir yaradır. Bu yarayı düzeltmek, bu yarayı onarmak, bu yaraya merhem olmak da başta iman ehli olan Müslüman ülkelerin, Müslüman devletlerin işi olması gerekir. Bir hadiste, ‘Yetimi olan ev en hayırlı, en bereketli bir evdir’ denir. İşte sloganımız da budur. Her camiye bir yetim diyoruz, yani biz şunu diyoruz, her caminin bir yetimi olması lazım. Her cami bir yetime bakması lazım. Biz bir yetimi bir camimize zimmetleyeceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Peygamber Efendimizin (sav) ‘Kim bir yetimin başını okşarsa ben cennette onunla beraber yan yana olacağım’ diyerek iki parmağını gösterdiğini hatırlatan Müftü Uzun, “Biz bugün bu çocuklarımızın ahu figanını hissetmesek, başlarını okşamasak bizim insani olduğumuzu, İslami olduğumuzu nereden anlayacağız? Yetimlerin illa Müslüman olmasına gerek yok, dini ne olursa olsun yetim yetimdir. Çünkü merhamete, sevgiye muhtaçtır, biz onlarla ilgilenmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Müftü Uzun ayrıca, camilerin yetim başı 90 TL’sini ayıracağını dile getirerek, imamlardan kendilerine destek vermelerini istedi.

İnsani Yardım Vakfı ve İHH İl Temsilcisi İlhan Geyik ise dünyada 200 milyonun üzerinde yetim olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de ise bu sayının 2 milyona yaklaştığını tahmin ediyoruz. Adana’da da devlet himayesinde olmayan 30 binin üzerinde yetim var. Bizler Adana’da 542 çocuğumuza sponsorluk yapmaya çalışıyoruz. Ayda 90 TL yardım yapmaya çalışıyoruz. Ulaşamadığımız çocuk da bir hayli fazla. İstiyoruz ki Adanamızda her caminin bir yetimi olsun ve her yetimin kalbine yüreğine dokunalım. Yetimleri dünyamızda yer açacak bir dert ile dertlenelim istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: