"Her cephede mücadeleler verildi''

İzmit (AA) - Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Hükümetimizin 4 yılı bitti, bu süre içinde ülkenin kalkınması için her konuda ve her cephede mücadeleler verildi" dedi.

Vecdi Gönül, Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nin açılışında, hükümetin, eğitime çok önem verdiğini bildirdi. Bundan yakınmadıklarını ifade eden Gönül, şöyle devam etti:

"Hükümetimizin 4 yılı bitti. Bu süre içinde ülkenin kalkınması için her konuda ve her cephede mücadeleler verildi. Ancak, milli eğitimde verilen bu mücadele belki de hepsinin önünde gelir.

Reklam
Reklam

4 yıl önce Kocaeli'ndeki derslik sayısı 5 binin üzerindeydi. Bu 4 sene zarfında 3 bin 400 yeni derslik eklendi. Ancak bunun yarısı bağışlarla oldu. Bu nedenle eğitime gönül veren işadamlarımıza şükranlarımı sunuyorum."Daha sonra NCITY Alışveriş Merkezi ile Bilgi Köprüsü Etüt Eğitim Merkezi'nin açılışlarını gerçekleştiren Vecdi Gönül, bir gazetecinin Cumhurbaşkanlığı ile ilgili sorusunu yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adayını nisan ayında açıklayacağını söylediğini ifade eden Gönül, "Cumhurbaşkanlığı konusunda başbakanımız kimi açıklarsa biz de ona oy vereceğiz" diye konuştu.