Başka dillerden gelip zaman içinde Türkçeleşmiş olan birçok kelime Türkçe kelime dağarcığında yer alır. Bunun dışında birleşik türde kelimelerin ve eş anlamı kelimelerin varlığı da Türkçenin zengin bir dil olmasını sağlamıştır. Ancak yazım yanlışları en çok bu tür kelimelerin yazımında yapılır. Özellikle birleşik türde kelimelerin hangi durumlarda ayrı hangi durumlarda bitişik yazılması gerektiği bilinmediği zamanlarda yazım hatasına düşülür.
Birleşik yapıda kelimeler kelimenin türünün isim, sıfat ya da zarf olması fark etmeksizin belli kurallara göre ayrı ya da bitişik yazılırlar. Türk Dil Kurumundaki açıklaması her zaman olan ve bir zarf olan her dem TDK (Türk Dil Kurumu) sitesinde de ayrı olarak yazılmıştır. Ayrı yazılması gereken kelimelerin hangi durumlarda ayrı yazılacağı yazım hatalarının önüne geçmek amacı ile üretilen Türkçe yazım kurallarında belirtilmiştir. Türk Dil Kurumunda da bu kelime ayrı olarak yazılmıştır.
Her dem doğru yazılışı ayrı olan bir kelimedir. Çünkü Türkçe yazım kurallarına göre bir kelime ayrı yazılacaksa bazı özeliklere sahip olmalıdır. Bu bağlamda "Her dem bitişik mi yazılır?" sorusuna şu cevabı verebiliriz: Bu kelime de ayrı yazılması gereken birleşik türde kelimeler için belirlenen kurallara uygun olduğu için ayrı yazılır. Bir kelimenin ayrı yazılması için gerekli olan bazı durumlar şunlardır: