"Her Eve Bir Kitap" Kampanyası

Kocaeli Valiliği'nce, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen "Her eve bir kitap" kampanyası kapsamında, 330 bin öğrenciye kitap hediye edildi.

Kocaeli Valiliği'nce, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen "Her eve bir kitap" kampanyası kapsamında, 330 bin öğrenciye kitap hediye edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, iki yıldır düzenlenen kampanya ile çocuklara ve halka kitap okumayı sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Topaca, anne ve babaların, çocuklarına iyi örnek olmaları için mutlaka kitap okumaları gerektiğini vurgulayarak, ailelerin kitap okuma konusunda çocuklarını motive etmeleri gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin, kendilerine dağıtılan kitapları okuyarak özetini çıkaracaklarını dile getiren Topaca, en başarılı özeti yapan öğrencilere para ödülü vereceklerini ifade etti. Topaca, kampanya kapsamında 330 bin öğrenciye kitap dağıtılacağını belirterek, kitap okuyanların, başarılarını arttırarak yeni fikirler üretebildiklerini söyledi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık da öğrencilere kitap hediye edilerek eğitimin sürekliliğinin sağlandığını anlatarak, "Bu ülke büyüyüp gelişecekse en önemli şart okumaktır. Okumayan toplum süper lige çıkamaz. Başarılı olabilmek için de sürekli okumak gerekir" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise çocukların tatilde kitap okuyarak dinlenmelerini ve kitap okumayı alışkanlık haline getirmelerini istedi.

Törende daha sonra, Vali Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ile milletvekilleri Fikri Işık ve Sibel Gönül, öğrencilere kitap hediye etti.

Muhabir: Necdet Doğruyol

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz