Her Eve Bir Trafik Polisi

Bu yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası nedeniyle Yatağan Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro...

Bu yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası nedeniyle Yatağan Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro ekipleri ilçede eğitim veren okullarda seminerler düzenledi.

Her yıl mayıs ayının ilk Cumartesi gününden başlayarak takip eden hafta boyunca kutlanan Trafik Haftası kapsamında okullarda eğitim seminerleri düzenleyen Yatağan Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro ekipleri son semineri Yatağan Hacıyakası Fatih Ortaokulu düzenledi. Bilindiği üzere Trafik Haftası kapsamında düzenlenen benzer seminerler daha önce anaokullarında ve ilkokullarda düzenlenmiş, Trafik ekipleri tarafından yapılan açıklamada amaç; “trafik bilincini çocuklara yerleştirmek” ifadeleriyle açıklanmıştı.

Reklam
Reklam

Hacıyakası Fatih Ortaokulu’nda düzenlenen seminerde ise çocukların aile içindeki yerinin önemine vurgu yapıldı.

Bilinçli bireyler yetiştirilmesi için küçük yaşlarda verilen eğitimlerin önemine vurgu yapan Yatağan Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Ekrem Öğden; “Benzer seminerler yılın belli zamanlarında ilçede eğitim veren okullarda düzenleniyor. Seminerler sırasında öğrencilerle bire bir diyalog kurabilme imkânı bulduğumuz gibi Trafik Daire Başkanlığı tarafından özel olarak hazırlanan slaytlar eşliğinde trafik eğitimleri de veriliyor. Bilindiği üzere belli yaş gurupları eğitime ve öğrenmeye daha açık. Bu nedenle kendini geliştirmeye en müsait dönemde olan çocuklarımızın şimdi alacakları eğitim çok önemli. Trafik eğitimleri okul müfredatlarında da yer alıyor ancak bu eğitimleri bire bir bizden almalarının etkili olabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde yayaların uyması gereken kurallardan, emniyet kemeri kullanımının önemine kadar bütün konuları ele alıyoruz. Slaytlar yardımıyla çocuklara görsel olarak da hitap edebilme imkanımız var. Eğitimler sırasında çocukların merak ettikleri konuları sorabilmeleri de çok önemli. Ayrıca onlardan burada öğrendiklerini günlük hayatta kullanmalarını önemle rica ediyoruz. Örneğin eğitimler sonunda emniyet kemeri kullanımının önemini kavrayan bir çocuk kendisi bu konuya dikkat edeceği gibi anne veya babasını da uyarabilme içgüdüsüne sahip olacaktır. Bu bizim için çok önemli. Amacımız gerekli duyarlılığa sahip olan çocukların çevresinde gördüğü yanlışları da sorgulayabilme yeteneğine sahip olması. Eğitimler sonunda onlardan isteğimiz, burada öğrendikleriyle ebeveynlerini de bilgilendirmeleri” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: