Her eve portakal sıkma makinesi

Hatay’ın Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, narenciye tüketiminin artırılmasını amaçlayan örnek bir projeye...

Hatay’ın Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, narenciye tüketiminin artırılmasını amaçlayan örnek bir projeye imza attı. Proje kapsamında vatandaşları C vitamini tüketmeye yöneltmek için beldedeki her eve portakal sıkma makinesi hediye ediliyor.
Narenciye üretim bazında Akdeniz’de ipi göğüsleyen Hatay’da vatandaşları narenciye ürünlerine teşvik etmek için yeni bir uygulama başlatıldı. Dörtyol'a bağlı Yeşilköy beldesinde başlatılan projeyle evlere portakal suyu sıkma makinesi dağıtılıyor. Projeyle amaç bölge üreticisinin geçim kaynağı olan narenciyeye ilgisini artırmak. Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu’nun önderliğinde ortaya çıkan projeye göre beldedeki her eve portakal sıkma makinesi hediye edilecek. Proje, vatandaşların hazır yiyecekler yerine doğal ürünler tercih etmesine katkı sağlayacak.
Ev hanımlarına ‘hazırdan kaçının’ çağrısında bulunan Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, ‘‘Ev hanımlarımıza sesleniyorum. Hazır reçel ve marmelatlar yerine narenciye ürünlerinin reçel ve benzeri ürünlerini sevdiklerimize ikram edelim. Yaptığımız tatlı ve pastalarda narenciye kullanmaya özen gösterelim. Narenciyenin yetişmediği birçok Avrupa ülkesinde yemeklerde dahi narenciye kullanılmakta’’ ifadelerini kullandı. Portakal ve mandalinanın hastalıklara karşı büyük bir ilaç olduğuna vurgu yapan Başkan Selimoğlu, ‘‘Evlenen çiftlere, ev görmelerine, ev gezmelerine giderken dostlarımıza narenciye sıkacağı hediye edelim. Her evde bir narenciye sıkacağı mutlaka bulunmalı. Kahvaltılarda sevdiklerimize, eşe dosta mutlaka bir bardak narenciye suyu içirelim. Mevsimin en gözde meyvesi olan narenciye, mevsimsel hastalıklardan korunmanın tek ilacı ve çaresidir. Bu yüzden bizler narenciye tüketimini arttırmak amacıyla projeler üretiyoruz.’’ diye konuştu.
Vatandaşlar tarafından olumlu karşılanan projenin dışında portakal suyu tüketiminin artırılması amacıyla da Yeşilköy Parkı'nda halka ücretsiz portakal suyu ikram edilecek. Uygulamanın ise önümüzdeki haftalarda başlayacağı belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz