Vadinin içindeki iki katlı evde 23 yıldır oturan 4 çocuk annesi Pamuk Mıdık (62), AA muhabirine, eşi Aydın Mıdık'ın Gelemen Orman Fidanlığı'ndan emekli olduktan sonra özel olarak fidan yetiştirmek için 23 yıl önce bulundukları yerde bir dönüm arsa aldığını söyledi.
Arsaya iki katlı ev yaptıklarını ve evin her iki tarafında yol bulunduğunu anlatan Pamuk Mıdık, "Bu arsayı aldıktan sonra belediye bize yol, elektrik ve su verdi. Temizlik vergisi ve emlak vergisini de ödüyorum. Yani ben buradaki evim ve arsam karşılığında devlete olan yükümlülüklerimi yerine getiriyorum. Evimin 5 metre ilerisinden Baruthane Deresi geçiyor. Güya buradan Samsun-Ankara kara yoluna sel suları çamur getiriyormuş ve yolu kapatıyormuş. Bunun üzerine evimin ve arsamın hemen önüne 10 metre yüksekliğinde sel kapanı yaptılar" dedi.
Aradan 4 yıl geçmesine rağmen evinin istimlak edilmediğini belirten Mıdık, şunları söyledi:
"Sel kapanının yapılmasının ardından öncelikle evimin önündeki sonra da evimin arkasındaki yol kapatıldı. Sel kapanının su biriken kanalında evim ve arsam kaldı. Bir vadinin içinde oturuyorum. Yollarım kapalı, her gün 10 metre yüksekliğindeki sel kapanına tırmanıp evin ihtiyaçlarını alıp geliyorum. Dört yıldır mağdurum. İşin ilginç yanı bazen kötü niyetli kişiler buraya geliyor, polis çağırıyorum ancak, polis 'yolu bulamıyoruz, abla oraya nasıl geleceğiz' diye soruyor. Ben gidip polisi alıp geliyorum."
Olası bir selde büyük tehlike yaşayacağını vurgulayan Mıdık, "Ya belediye buraya yol yapsın ya da burayı istimlak etsin ancak 4 yıldır ne gelen var ne giden. Sel kapanının içinde evimi gören şaşırıp kalıyor. Sel olsa can güvenliğim yok artık Samsun Büyükşehir Belediyesinin bu sorunu çözmesini bekliyorum" şeklinde konuştu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt ise evin bulunduğu alanın sit alanı olduğunu belirterek, "Sit alanı içindeki evin istimlak edilmesi için bir plan yapılıyor" dedi.
Evin 23 yılı aşkın süredir dere yatağının içinde olduğuna işaret eden Yurt, "Sel olması durumunda kapanının dip savağından su akıyor ve su birikmesi olmuyor. Aşırı yağışlarda ise sel kapanının dolu savağı binanın kot seviyesinden aşağıda su dolmaya başladığında ise dolu savaktan tahliye oluyor ancak buranın istimlak olması gerekir, biz de gerekli çalışmayı yapıyoruz. Kesinlikle tehlike oluşturan bir durumu söz konusu değil" dedi. (AA)