Her Gün 2 Bardak Süt, Gelişimi Hızlandırıyor

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyebetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, özellikle...

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyebetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, özellikle çocukluk ve ergenlik dönemlerinde günde içilen 2 bardak sütün gelişimi hızlandırdığını söyledi.

Düzenli içilen sütün çocuklarda güçlü bir kemik yapısı sağladığını belirten Prof. Dr. Neriman İnanç, Amerika’da 9 buçuk yaş ortalaması ile 122 çocuk arasında yapılan araştırmalarda düzenli süt tüketen çocukların 3 yılın sonunda yaşıtlarına göre 2 ile 3 santimetre arasında daha uzun olduğunu aktardı.

Reklam
Reklam

İnanç, özellikle büyüme çağı (6 – 10 yaş) ve ergenlik döneminde (10 – 18 yaş) gelişimin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için gerekli vitamin ve minerallerin düzenli olarak alınması gerektiğine kaydetti.

Sütün her yaşta içilmesi gereken bir besin olduğunu ifade eden İnanç, düzenli tüketilen sağlıklı sütte, 6 ile 8 yaş arasındaki bir çocuğun zihinsel ve bedensel gelişiminde ihtiyaç duyulan vitamin, iyot, folik asit ve minerallerin bulunduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz