Her Gün Yaralı Kurtarıyorlar

Çanakkale İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekibi, sıcak havaya rağmen her an olabilecek bir kazaya karşı...

Çanakkale İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı kurtarma ekibi, sıcak havaya rağmen her an olabilecek bir kazaya karşı hazırlıklı olmak ve aletleri çalışır durumda tutmak için her gün ağır bir antrenman yapıyor.

İstanbul - İzmir - Bursa illeri arasında geçiş güzergahı üzerinde bulunan Çanakkale’de, İtfaiye Müdürlüğü yangınlar kadar trafik kazalarına da müdahale ediyor. Çanakkale İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki arama-kurtarma ekibi, özellikle karayollarında yoğunluğun arttığı bu günlerde, olaylara müdahale edebilmek için her an teyakkuzda bekliyor. Kurtarma ekibi, bunun için her gün sıcak havaya rağmen ağır bir antrenman yapıyor. İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde bulunan spor salonunda kondisyon artırmak için çalışan itfaiye erleri, günde 1 saatte araçtan yaralı kurtarma eğitimi yapıyor.

Reklam
Reklam

Kurtarma çalışmalarında kullanılan bütün araç gereci monte edip, tıpkı kazaya müdahale edermiş gibi çalışan itfaiyeciler, bu sayede araçlarını da sürekli çalışır vaziyette tutmuş oluyor. Çanakkale’de, yangınlar kadar kazalara da müdahale ettiklerini söyleyen İtfaiye Grup amiri Türker Özer, “Bizim asli görevlerimizden birisi de, trafik kazalarında araçta sıkışan yaralıları kurtarmak. Bunun için tüm ekipmanımız var. Arkadaşlarımızı olaylara hazırlıklı tutmak için sürekli antrenman yapıyoruz. Kullandığımız aletlerin bir çoğu hidrolik sistemle çalışıyor. Kaza anında çalışacağından emin olmak için, her gün bakımlarını yapmamız gerekiyor. Bu yüzden her gün sanki kaza olmuş gibi tüm ekipmanımızla beraber, aracımızı çekip tüm aletleri çalıştırarak deniyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: