Her İki Böbreğindeki Taşlardan Özel Bir Yöntemle Tek Seferde Kurtuldu

Trabzon’da yıllardır 2 böbreğinde de taş bulunan bir hasta özel bir yöntemle sağlığına kavuştu.Yıllardır böbreklerinde...

Trabzon’da yıllardır 2 böbreğinde de taş bulunan bir hasta özel bir yöntemle sağlığına kavuştu.

Yıllardır böbreklerinde taş şikayeti bulunan İlyas Akyüz (58) adlı hasta ağrılarının artması üzerine Özel İmperial Hastanesi Üroloji Polikliniği’ne başvurdu. Özel İmperial Hastanesi Üroloji uzmanı Başhekim Op. Dr. Ömer Fatih Çelik tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonucu hastanın sağ ve sol böbreğinde taş olduğu tespit edildi. Özel İmperial Hastanesi üroloji uzmanları Op. Dr. Ömer Fatih Çelik ve Op. Dr. Ekrem Sağlam tarafından yapılan başarılı operasyonla tek seansta her iki böbrekteki taşlarda alınarak hasta sağlığına kavuşturuldu.

Reklam
Reklam

Başarılı operasyon sonucu sağlığına kavuşan İlyas Akyüz yaptığı açıklamada “Yıllardan beri taş şikayetim vardı. Sürekli ağrılarla yaşıyordum ve ameliyatı erteliyordum. Son zamanlarda ağrılarım artınca Özel İmperial Hastanesi’ne başvurdum. Sağ tarafta taş olduğunu biliyordum ama yapılan tahliller sonucu sol tarafta da taş olduğu tespit edildi. Başka merkezlerde iki böbreğe aynı anda ameliyat yapamayacaklarını en az 1 ay sonra ikinci ameliyatı olmam gerektiğini önerdiler. Ancak ikinci defa stres çekemem diye kabul etmedim. Özel İmperial Hastanesi’nde kapalı yöntemle tek seansta her iki taştan kurtulabileceğim söylenince ameliyat olmaya karar verdim. Dün ameliyatımı oldum. Bugün taburcu olacağım. Ameliyatımı gerçekleştiren Op. Dr. Ömer Fatih Çelik ve Op. Dr. Ekrem Sağlam başta olmak üzere tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ederim” dedi.

Operasyon hakkında bilgiler veren Özel İmperial Hastanesi üroloji uzmanları Op. Dr. Ömer Fatih Çelik ve Op. Dr. Ekrem Sağlam ise ”Hastamıza uyguladığımız perkütan nefrolitotomi yöntemini yaklaşık 4 yıldır hastanemizde başarı ile uygulamaktayız. Perkütan böbrek taşı ameliyatı, böbrek taşı cerrahisi için günümüzde en başarılı, hastaya en az zarar yöntemdir ve açık cerrahiye göre bir çok avantajı bulunmaktadır. Genellikle ürologlar tek seansta her iki böbreğe müdahale etmek istemezler. Böbreklerin bozulabileceğini düşünürler. Ancak biz bu hastamızda olduğu gibi perkütan nefrolitotomi yöntemini uygulayarak tek seansta işlemi tamamladık. Böylece açık cerrahide oluşacak yürüyememe gibi problemler ortadan kalkmış oluyor“ ifadelerini kullandılar.

Reklam
Reklam

Perkütan nefrolitotomi yöntemiyle hastaların her açıdan rahat ettiğini belirten Dr. Çelik ”Bu yöntemle hastanın sırt bölgesinde açılan 1 santimlik kesiye yerleştirilen endoskop ile böbrek içindeki taşlar parçalanarak dışarı alınmaktadır. Hastalarımızın hastanede yatış ve sosyal yaşama dönme süresi kısalmakta, enfeksiyon riski düşmekte, ağrı çok daha az olmakta ve yara izi olmamaktadır ” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: