Her kanser mağlup etmez

62 yaşında baba olan Türk müziğinin usta isimlerinden Suavi evinin kapılarını açtı.

Eylül ayı sonunda ilk kez çıkaracağı 16 Anadolu türküsünden oluşan albümün son hazırlık çalışmalarını yapan Suavi, eşinin 14 yıl önce meme kanserine yakalandığını ve yoğun kemoterapi nedeniyle bebek yapmasının yasaklandığını belirtti. Verdikleri mücadeleyi vurgulayan Suavi, "Kapımızı kanser denilen bu hastalık yüz binde bir otuzlu yaşlarda rastlanabilen hastalık ikimizi de şok etmişti. Ancak ikimizde çok inatçı ve hayata bağlı mücadeleciydik. Gönül, Çeçen kökenli olduğu için yiğit bir kadındı. Kemoterapi ve cerrahi müdahalenin ardından memesinin bir bölümü alındı, kirpikleri ve saçları kalmamıştı.

[

SUAVİ'DEN GÜCENME (VİDEO)](http://video.mynet.com/gulayguvenc79/SuaVi-TuKeNMe/471355/)

Tüm bunlara rağmen Gönül ve ben teslim olmadık, mücadele ettik ve bu savaşı kazandık. Birçok kadın şu anda Gönül'ün durumunda olabilir. Mesele Suavi'nin 62'sinde baba olması meselesi değil. Çünkü biz bu mücadele 13 yıl canımızı düşünmekten bebeği düşünemez haldeydik. Mesele Suavi'nin ve Gönül'ün 15 yıl yaşam mücadelesi verdikten sonra doktorlardan 2 yıl önce gelen normal yollardan bebek sahibi olabilirsiniz denildiğinde biz bu şansı kaybetmeyi asla düşünmedik. Gönül şimdi kansere yakalandığı memesi ile bebeğini emzirebilecek duruma gelmiş. Suada ile birlikte ikimizde yeni bir hayatın başlangıcı yapmış durumdayız. Sen mutlululun resmini çizebilirmisin, diye bir söz vardır. İşte bu resmi çizdik. Suada adını koyduğumuz bebek, Gönül'le Suavi'nin 15 yıllık mücadelesinin umuda dönüşmüş meyvesidir.

Bu benim 'Tükenme' isimli şarkımla örtüşüyor. Bir şarkımda Tükenme diyorum, Güçüne güç katmaya geldim, gülmeyi bilen çocuklar geldi ve umudunuzu tüketmeyin diyebildiğim bir yerdeyiz. Her kanser mağlup edecek diye bir şey yok, işte bizim yaşadıklarımız bunun en güzel örneği. Gönül anne olma hakkını kullandı ve bugün bir bebeği var. Cerrahi müdahale gördüğü memesinden o bebeğini emziriyor. Oradan ona pınarlar ve yaşamlar akıtacak ve emzirecek. 'Hoş geldin bebek, yaşama sırası sende' diyerek. Ahmet Arif'in sözüyle tamamlamak istiyorum bu mücadeleyi" dedi.