Her Mahalleye Kur’an Kursu Çalışması Meyvelerini Vermeye Başladı

Erzincan Müftülüğü tarafından ‘Her Mahalleye Kur’un Kursu’ çalışması meyvelerini vermeye başladı. Yürütülen çalışmalar kapsamında, hayırsever...

Erzincan Müftülüğü tarafından ‘Her Mahalleye Kur’un Kursu’ çalışması meyvelerini vermeye başladı. Yürütülen çalışmalar kapsamında, hayırsever Nurettin Yalçınkaya tarafından Gülabibey Mahallesi'ne Şekerci İsmail Yalçınkaya Kız Kur’an Kursu yaptırıldı. Hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gülabibey Mahallesi'ndeki Şekerci İsmail Yalçınkaya Kız Kur’an Kursu’nun açılışına Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve davetliler katıldı. Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, hayırsever vatandaş Nurettin Yalçınkaya, davetlilere açılışa katıldıkları için teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Müftü Burhan İşliyen, “Erzincan’ın maddi gelişimi ile manevi imarını yapabilmek için bu konuda yerine düşeni, yerine getirmek maksadıyla, 3 yıl önce ‘Her Mahalleye Bir Kur’an Kursu’ projemizi başlattık. Bu Kur’an kursumuzun temelini 2011 yılının Eylül ayının 21’inde atmıştık. Bir yıl sürmeden bitirildi ve hizmete açıldı. Şehrin doğusunda Akyazı beldemizde bir Kız Kur’an kursu yapıyoruz. Onu da seneye bitirip açmayı hedefliyoruz. Şehrin batısında da bir Erkek Kur’an Kursu yapılıyor. Bu sene de orası tamamlanarak hizmete açılacak. Kur’an kurslarımızda okuyan öğrencilerimizin sadece Kur’an eğitimini değil, daha sonra üniversiteye gitmelerini temin etmek gayretiyle çaba gösteriyoruz. Hafızlığını ikmal eden çocuklarımızı bir müddet hayata hazırlamak, okullarını bitirmelerini temin etmek ve üniversiteye gitmelerini sağlamak amacıyla misafir ediyoruz. Bütün bu çalışmalarımızda hiç yorulmadık. Hayırsever vatandaşlarımız hep yanımızda oldu.” diye konuştu.

Hayırlı bir işin açılışında bir arada olduklarını ve buna sebep olanlara teşekkür eden Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Bazı ameller vardır ki, bunun manevi olarak getirisinin ardı arkası kesilmez. Müftülüğümüzün ortaya koyduğu hedef çok önemli. Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Her mahallede fen bilimlerinin yanında, din bilimlerini de burada yaşayan evlatlarımızın, mahalle sakinlerinin hizmetine sunarak, onlarla buluşturmak. Bu hedefe doğru, emin adımlarla ilerliyoruz.” sözlerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş ise şunları söyledi: “Kur’an-ı Kerim rahmet kaynağıdır. Kur’an-ı Kerim dinimiz İslam’ın birinci kaynağı, bizim için bir kılavuz, bize yol gösteren ve yolumuzu aydınlatan bir kaynaktır. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, öğretmek ve buna vesile olmak en iyilere nasip olan bir şeydir. Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmek en iyi insanlara nasip oluyor.”

Hayır yapmanın hizmetlerin en iyisi ve en mükemmeli olduğunu belirten Vali Selman Yenigün de şöyle konuştu: “Bütün bu hayırlar insanın mutluluğu, refahı, zenginliği ve onun her şart ve her konumda daha iyiye gidebilmesi içindir. Bütün bunların içerisinde, maddi anlamda maddi dünyayı zenginleştiren hizmetlerimiz, bir de asıl hiç unutmamamız gereken mana dünyamızın zenginleştirilmesidir. Fizik bir gün gidecek ama ruh daima kalacaktır. Ruhu zenginleştirmeye yönelik hizmetlerinde ne kadar önemli bir şey olduğunu hepimiz her zaman görüyoruz.”

Vali Selman Yenigün, hayırsever Nurettin Yalçınkaya’ya plaket verdikten sonra Şekerci İsmail Yalçınkaya Kız Kur’an Kursu hizmete açılarak gezildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: