Her maketi engelliye bir umut oldu

Kahramanmaraş'ın Göksun Mal Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Bülent Yıldıran(37), altı yıldır dondurma çubuklarından yaptığı ev...

Kahramanmaraş'ın Göksun Mal Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Bülent Yıldıran(37), altı yıldır dondurma çubuklarından yaptığı ev ve cami maketlerini satarak elde ettiği gelir ile bugüne kadar 28 bedensel engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti.

Yıldıran'ın yaptığı maketler son olarak Fındıklıkoyak köyünde yaşayan, 2 yaşında geçirdiği çocuk felci ile bacakları sakat kalan 47 yaşındaki Fadime Çanak ve 5 aylık iken geçirdiği hastalık nedeni ile bedensel fonksiyonlarını yitiren 23 yaşındaki Mehmet Gişi’ye tekerlekli sandalye oldu. Yıldıran tarafından alınan tekerlekli sandalyeler, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan tarafından iki engelliye teslim edildi.

Reklam
Reklam

Bedensel engelli iki vatandaşı evlerinde ziyaret ederek tekerlekli sandalyeleri veren Kaymakam Pehlivan, toplumun içerisinde değişik özür gruplarının olduğunu belirterek, onlara yaşamı daha kolay ve yaşanılır hale getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu örnek davranışı nedeniyle Bülent Yıldıran’a teşekkür eden Kaymakam Pehlivan, şöyle konuştu: “Bu çok anlamlı ve takdire değer bir davranıştır. Bu tür davranışların ve üretken yaklaşımların topluma ve herkese örnek olmasını temenni ediyorum. Burada iki türlü kazanç söz konusudur. Hep toplumda ve çevrede atık olarak düşünülen bir takım maddeler değerlendiriliyor hem de vatandaşlarımız bu anlamda faydalandırılmış oluyor. Ben hem Bülent Bey'e teşekkür ediyorum hem de bu sandalyelerin Fadime ablamıza ve Mehmet kardeşimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Yürümeyi çok istediğini dile getiren Fadime Çanak’ın, Kaymakam Pehlivan’a sarılarak bu anlamlı hediyeden dolayı teşekkür etmesi duygulu anlar yaşattı.

“HER SANDALYE BENİ HEDEFİME BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIRIYOR”

Reklam
Reklam

Hedefinin Göksun’daki tüm bedensel engelli vatandaşa bir sandalye almak olduğunu belirten Bülent Yıldıran, bedensel engelli bir vatandaşı mutlu etmenin tarifinin mümkün olmadığını söyledi.

Yıldıran, şunları kaydetti: “Amacım sadece sandalye vermek değil. O sandalyenin gerektiği gibi kullanılması ve amacına ulaşması için tespit ettiğim engelli vatandaşın engel durumuna göre özle imalat yaptırıyorum. Bu sayede kişi daha rahat kullanım imkanı buluyor. Bu da beni daha çok mutlu ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: